Leon Opdam en Nabil Benichou starten voetbalplatform

Foto: ©Nabil's Profs

Terwijl Leon Opdam uit Harderwijk bezig is met zijn zevende seizoen in de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles, zet hij zich ook in om andere veelbelovende jongeren te helpen bij het verwezenlijken van hun voetbaldromen. Hij doet dit samen met zijn broer Lloyd Opdam als trainers van VV Hierden O13-1, maar sinds een halfjaar ook met Nabil Benichou (Leon’s privétrainer). Dit drietal richtte een voetbalnetwerk op voor talentvolle voetbalspelers.

Tegenslagen overwinnen

Tot vorig jaar doorliep Leon zonder enige hindernis de bvo-opleiding van de club uit Deventer. Hij draaide van de zomer een goede voorbereiding met veel doelpunten en aantrekkelijk spel. Echter kwamen er al snel in het seizoen blessures om de hoek kijken, juist op het moment dat de Adelaarshorst binnen handbereik leek te zijn.  Zo werd Leon aanvoerder van Go Ahead Eagles O18 en mocht hij al enkele keren meetrainen met Jong (O21). Het lijkt erop dat de blessures van deze voormalige Zwart-Witter nu ten einde zijn, en het nu een kwestie is van aansterken en zich herpakken dit jaar.

Nabil’s Profs

Sinds een jaar zet Leon zich ook in voor talenten uit de regio. Zo is hij actief bij VV Hierden en maakt hij nu samen met Nabil Benichou naam in de voetbalwereld met voetbalplatform: ‘Nabil’s Profs’. Dit platform dient als een netwerk voor jongens van profclubs en hoog-spelende talentvolle spelers van amateurclubs, die na selectie begeleidt en maandelijks getraind worden door Leon en Nabil. De trainingen zijn daarmee op hoog niveau, wat ervoor zorgt dat talenten maximaal worden uitgedaagd. “Ik weet hoe moeilijk het is om de stap van amateur naar profniveau te maken, en ben blij dat ik jongens hierin kan begeleiden”, aldus Leon. Hij benadrukt dat er veel jongens zijn met talent, maar nog niet de juiste mentaliteit hebben. “Nabil vult mij hierbij uitstekend aan en weet heel goed deze jongens te motiveren en begeleiden.” Met de contacten in de voetbalwereld die Leon de laatste jaren heeft opgedaan, zorgt hij er samen met Nabil Benichou voor dat kansen worden gecreëerd en vergroot voor hun spelers.

Toekomst

Als het aan Leon ligt, zal zijn toekomst in de Adelaarshorst liggen en probeert hij op de weg daar naartoe ook buiten het veld zijn steentje bij te dragen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen