Bruisende Valentijnsborrel Inclusief Groep

Foto: ©Inclusief Groep/ATV Fotografie

De Valentijnsborrel van Inclusief Groep van afgelopen woensdag 14 februari stond ook dit jaar weer garant voor veel persoonlijke ontmoetingen. Met ruim 100 relaties vierden we deze bijzondere dag in Nunspeet, waar iedereen welkom werd geheten door algemeen directeur Risco Balkenende.

Valentijnsborrel

Risco begon zijn speech door te verwijzen naar een onderzoek over hoe gemeenten omgaan met social media. De uitkomst was: Berichten waarin het woordje “wij” wordt gebruikt, worden positief ontvangen. ‘Ik vind dat mooi en bemoedigend, juist in een tijd van polarisatie. Het gevoel van saamhorigheid doet het goed. Het wij-gevoel doet het goed!’

Geef Inclusief

Hij maakte een bruggetje naar de stichting “Geef Inclusief” welke is opgericht door collega’s van Inclusief Groep. ‘En daar ben ik trots op! Deze stichting is voor medewerkers die moeite hebben rond te komen en heeft geleid tot bijvoorbeeld weggeef kasten. Collega’s kunnen geld geven voor spullen in deze kasten en ze kunnen er ook zelf spullen in leggen. Met dank aan het Armoede Fonds van de Gemeente Nunspeet liggen er ook tampons en maandverband. En binnenkort kunnen mensen een gratis maaltijd ophalen.

Dat is “wij”. Dat is elkaar helpen. Dat is omzien naar elkaar!’

Diensten Inclusief Groep

De bezoekers van de Valentijnsborrel konden een kijkje nemen bij de diverse diensten die Inclusief Groep biedt als werkgever, maar ook als arbeidsmarkttoeleider. Jobcoaches en trajectconsulenten stonden klaar om uitleg te geven over hun rol in de diverse trajecten van deelnemers. En natuurlijk was er tijd genoeg om onder het genot van een hapje en een drankje te netwerken.

Inclusieve arbeidsmarkt

Uit een rapport dat binnenkort verschijnt, blijkt dat we er als samenleving echt beter van worden als we de saamhorigheid in onze economie versterken door meer mensen aan het werk te helpen. Meer mensen die meedoen, betekent minder zorgkosten, meer welvaart en meer welzijn! Meedoen kan bij Inclusief Groep. Maar geld van Rijksoverheid of gemeenten kan ook ingezet worden om inclusieve arbeid te stimuleren bij het reguliere bedrijfsleven. Risco: ‘Juist de samenwerking tussen het gemeentelijke domein, het private domein en de Rijksoverheid kan dit waarmaken! Ik hoop dat uiteindelijk de stichting “Geef Inclusief” overbodig wordt, dat lijkt me een mooi doel voor 2024!’

Relatiegeschenk

De gasten konden na afloop een relatiegeschenk uitzoeken. Deze geschenken waren gemaakt door (zorg)instellingen die plek bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Inclusief Groep werkt nauw samen met deze instellingen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen