Lokale Raad: kennismaken met de politiek

Foto: ©Gemeentebelang

Gemeentebelang organiseert twee avonden voor inwoners om kennis te maken met politiek in de gemeente. De beide avonden passen bij elkaar, maar één avond bijwonen om meer te weten te komen over lokale politiek kan natuurlijk ook.

Wat komt er allemaal kijken bij een lokale, politieke partij?

Het werk bij een lokale, politieke partij vind voor én achter de schermen plaats. Welke taken er allemaal precies binnen de partij zijn, wordt op deze avond in leuke, geanimeerde gesprekken verteld. Er is een bestuur, er is een campagneteam, communicatie is belangrijk, er is een fractieteam en er is de fractie. Ook vertellen we je graag meer over Gemeentebelang. Over hoe we zijn ontstaan en waar we nu staan. Ook zal onze doelstelling en onze visie naar voren komen. Wat we ook zullen bespreken is wat jij aan de lokale politiek zou willen en kunnen toevoegen. De gespreksleider is Wouter Vogelsang. Wouter is wethouder geweest in Ermelo en nu betrokken bij Kennispunt Lokale Partijen.

Waarom voor jou?

Jij hebt ideeën over hoe onze gemeente nog beter kan worden. En je wilt je daar samen met anderen voor inzetten. Dan zijn deze twee avonden ideaal voor jou. Mark de Lange, raadslid en fractievoorzitter van Gemeentebelang: “We kunnen ons ook goed voorstellen dat je vindt dat jouw stem niet goed genoeg vertegenwoordigd is in Harderwijk. Juist dan nodigen wij je uit om deze twee avonden bij te wonen. Bij Gemeentebelang houden we vooral van normaal doen en houden we van realistische ideeën. Ideeën waarbij goed naar de inwoner wordt geluisterd. We zijn de oudste lokale politieke partij in de gemeente Harderwijk. Eerlijk, recht voor z’n raap en gewoon normaal.” Heb je onlangs wat meegemaakt waarbij de gemeente betrokken was (of juist niet) en waar je wat vindt, dan zijn deze twee avonden ideaal voor je. We nemen je graag mee in de werkwijze van een plan of idee van de gemeente.

Meer informatie

De eerste avond, vrijdag 15 maart is in de Bogen in Drielanden. De tweede avond, woensdag 27 maart is in Bar Sportief/Stadsweiden. De avonden zijn gratis te bezoeken. Koffie, thee en een drankje achteraf zijn ook inbegrepen bij een bezoek. De avonden starten om 19:30, vanaf 19:15 staat de koffie en thee klaar.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen