Harderwijkse theatermakers maken een poppentheatervoorstelling zonder spreektaal

Foto: ©HUH Sjors en Ruud

HUH?!? is het universele woord voor als je iets niet begrijpt. Met dit als voorwaarde zijn de Harderwijkse Sjors & Ruud theatermakers aan de gang gegaan met hun familievoorstelling. Wil je hen helpen? Doneer dan aan hun crowdfundingpagina via Voordekunst!

HUH?!?

Op 27 juni gaat de voorstelling van start in theater De Meerpaal voor schoolklassen uit Dronten. De theatervoorstelling is voor alle scholen van Flevoland te boeken voor het nieuwe schooljaar dankzij de samenwerking met FleCk, het expertisecentrum cultuureducatie Flevoland. In de sprookjesachtige poppentheatervoorstelling komen boeken in hun boekenkast tot leven. Want iedere nacht gaan ze op zoek naar bijzondere antwoorden op wonderlijke vragen. Tot de Betweter verschijnt… De voorstelling is voor iedereen vanaf 8 jaar en zal door iedereen bekeken en begrepen kunnen worden, omdat er geen spreektaal wordt gebruikt. In plaats daarvan worden universele symbolen, gebaren en muziek gebruikt om een wonderlijke wereld tot leven te laten komen en het verhaal te vertellen.

Harderwijkse makers

Al zeven jaar lang maken Sjors Noordsij en Ruud Moesbergen in Harderwijk theater, met onder andere een oudejaarsconference in Theater Harderwijk, sinterklaasvoorstellingen in de Catharinakapel en vier keer in het jaar een theateravond in MESS Harderwijk. In 2022 ging hun vorige voorstelling in première op Lowlands Science. Sjors hierover: ’Met de ervaring van een wetenschapsvoorstelling voor volwassenen, wilden we nu iets maken voor families.’ ‘Poppentheater is voor ons dan meteen een logische keuze’, vult Ruud aan. Voor deze voorstelling wordt samengewerkt met andere Harderwijkse makers. Het decor is gebouwd door Gerwin Troost (GT interieurbouw) en de digitale Betweter is geanimeerd door Mark de Vrieze (MediaFrames).

Crowdfunding

Om de theatervoorstellling zo magisch mogelijk te maken, hebben de makers een crowdfunding gestart. In deze voorstelling zonder spreektaal zijn muziek en kwalitatief sterke poppen zeer belangrijk om het verhaal over te brengen. En om dit goed te doen hebben ze hulp nodig! Alle beetjes helpen. Je kunt helpen door te doneren, maar ook door dit bericht of hun voorstelling te delen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen