Wolfjelief toont de kracht en flexibiliteit van de Nederlandse taal

Foto: Geert Zomer

Op vrijdag 31 mei verschijnt het nieuwe boek Wolfjelief en de windsoldaten van Geert Zomer. Met een ritmische cadans schrijft de dichter zowel proza-achtige stukken als poëzie, waarbij prachtige zinnen als ‘In zijn mond verzamelen zich cafégesprekken’ nog lang nagalmen. Deze gedichtenbundel wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Wolfjelief en de windsoldaten

Wolfjelief en de windsoldaten volgt in een ontwapenend woordenspel het spoor van de dichter in een cadans die afwisselend wiegt en wakker schudt. De dichter laat zich leiden door de wind en ondervindt ook de dynamiek ervan. Hij vindt inspiratie bij zijn muze en haar hond. Hij stort zijn hart uit en ontfermt zich over zijn dichterschap. Hij onderwerpt zich aan de goden. Hij onderzoekt het fenomeen ‘pijn’. Hij laat zijn handen likken door de wolven om zich tenslotte te verenigen met de mens achter de dichter in het vertrek van de liefde.

Over de auteur

Geert Zomer (Gorinchem, 1963) is analytisch tekentherapeut, beeldend kunstenaar en hovenier. In 2011 en 2012 was hij stadsdichter van Harderwijk. Van 2016 tot en met 2018 organiseerde en presenteerde hij het Zomerpodium, een maandelijks open podium op zaterdag in het Poëziecentrum Nederland. Momenteel is hij naast secretaris van Stichting Weerklank ook eindredacteur van het kwartaalmagazine Klankspiegel, een uitgave van Stichting Weerklank. Meer over hem is te lezen en te zien op de website: www.zomer-praktijk.nl. Wolfjelief en de windsoldaten is zijn zesde bundel.

Boekgegevens

Titel: Wolfjelief en de windsoldaten
Auteur: Geert Zomer
Verschijningsdatum: 31-05-2024
ISBN: 9789464895674
Prijs: €17,99, incl. verwerk- en verzendkosten naar Nederland en België
Uitvoering: Paperback
Bladzijden: 90

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen