Grote opknapbeurt voor Goeman-flats in Harderwijk

Foto: ©UWOON

De Goeman-flats aan de Goeman Borgesiuslaan in Harderwijk krijgen een grote opknapbeurt. Woningcorporatie Uwoon en bouwbedrijf Trebbe hebben dit plan samen met de bewoners uitgewerkt. De bewoners zijn enthousiast over de veranderingen en steunen het plan massaal. Dit project, genaamd “Fijn wonen, samen voor de Goeman”, zal de leefbaarheid in en rond de flats aanzienlijk verbeteren.

De voorbereidingen en betrokkenheid van bewoners Goeman-flats

De afgelopen maanden hebben Uwoon en Trebbe de bewoners van de Goeman-flats stap voor stap meegenomen in het renovatieproces. Het begon in februari met een inloopbijeenkomst waar het plan werd gepresenteerd. Vervolgens ontvingen de bewoners een boekje met uitgebreide informatie over de opknapbeurt. Er was zelfs een modelwoning beschikbaar, zowel fysiek als digitaal, waar bewoners konden zien wat er precies in hun eigen woning zou veranderen. De informatiefilm “Fijn wonen, samen voor de Goeman” gaf een duidelijk beeld van de geplande werkzaamheden. Alle informatie is tevens beschikbaar op de website van Uwoon. De transparante en gedetailleerde aanpak heeft ervoor gezorgd dat een ruime meerderheid van de bewoners achter het plan staat.

Belangrijke veranderingen aan de Goeman-flats

De renovatie van de Goeman-flats omvat zowel het onderhoud als de verbetering van de gebouwen en de individuele woningen. De belangrijkste veranderingen aan de flats zijn onder andere:

  • Modernisering van de entrees en het creëren van een nieuwe ingang aan de achterkant.
  • Isolatie en vernieuwing van buitenmuren en daken.
  • Herinrichting van onveilige bergingsgangen.
  • Vernieuwing van de hekwerken op galerijen en balkons.

Binnen de woningen zullen de bewoners profiteren van diverse verbeteringen zoals:

  • Een nieuw systeem voor verwarming en warm water.
  • Een nieuw ventilatiesysteem.
  • Vernieuwde aan- en afvoerleidingen.
  • Een geluidsdempende pvc-vloer in de hele woning.
  • Een nieuwe toiletvloer en toiletpot.
  • Een nieuwe voordeur en badkamer.

Deze veranderingen zullen niet alleen de woonkwaliteit verbeteren, maar ook bijdragen aan een duurzamere leefomgeving.

Overlast en veiligheid: meer dan steen alleen

Het project “Fijn wonen, samen voor de Goeman” richt zich niet alleen op de fysieke verbeteringen van de flats, maar ook op het verbeteren van de sociale cohesie en veiligheid in de buurt. Bewoners hebben aangegeven dat ze overlast ervaren door problemen zoals dealen, afval, parkeren en lawaai. Veel bewoners kennen elkaar niet en voelen zich onveilig. Uwoon wil, samen met verschillende organisaties en de bewoners zelf, de omgeving van de Goeman-flats prettiger en veiliger maken. Dit initiatief, “Meer dan steen alleen”, heeft als doel een buurt te creëren waar mensen oog voor elkaar hebben en elkaar helpen. Het begint allemaal bij de bewoners zelf, en met hun samenwerking kunnen de flats en de omgeving worden omgetoverd tot een prettige en veilige leefomgeving.

Tijdelijke verhuisregeling en planning

Tijdens de renovatiewerkzaamheden biedt Uwoon de bewoners een tijdelijke, volledig ingerichte logeerwoning aan. Dit voorkomt dat bewoners te veel last hebben van de herrie en het stof tijdens de werkzaamheden in hun eigen woning. De eerste zeven woningen, de proefstrang, worden dit najaar aangepakt om te testen of alles volgens plan verloopt. Daarna start in januari 2025 de renovatie van de eerste en grootste flat, die naar verwachting voor de zomervakantie klaar zal zijn. De tweede flat staat gepland van september tot en met december 2025, en de derde flat zal tussen januari en juli 2026 worden opgeknapt.

Met deze grondige renovatie en de betrokkenheid van de bewoners wordt de Goeman-flats in Harderwijk een modernere en veiligere plek om te wonen. Samen zorgen ze voor een toekomst waarin “Fijn wonen, samen voor de Goeman” werkelijkheid wordt.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen