Gluren bij de buren: Een feest van buurtoptredens in Harderwijk

Foto: ©Maarten Eykman

Op zondag 30 juni verandert Harderwijk in een groot openluchttheater tijdens het evenement “Gluren bij de Buren”. In 37 tuinen door de hele stad zullen lokale podiumkunstenaars hun talenten laten zien. Dit bijzondere festival biedt een unieke kans om te genieten van diverse optredens in een groene en gezellige omgeving. Stap op de fiets of wandel van tuin naar tuin en beleef een culturele zondag zoals nooit tevoren.

Gluren bij de Buren: Een divers programma voor iedereen

Tijdens Gluren bij de Buren kun je genieten van maar liefst 100 optredens, verspreid over 37 tuinen in Harderwijk. Of je nu houdt van jazzmuziek, theater, of dans, er is voor ieder wat wils. Bezoek bijvoorbeeld een jazzband die speelt rond een vijver, of laat je verrassen door improvisatietheater waar potten en planten worden gebruikt als decorstukken. Ook dansers tussen de hortensia’s zorgen voor een spectaculair schouwspel. Elk optreden duurt ongeveer 30 minuten en vindt plaats tussen 13:00 en 18:00 uur. Het beste van alles is dat je geen reservering nodig hebt en de toegang is op basis van een vrijwillige bijdrage. Hierdoor is het festival toegankelijk voor iedereen.

Ontdek Harderwijk op een nieuwe manier

Gluren bij de Buren is niet alleen een kans om te genieten van lokale kunst, maar ook om de wijken van Harderwijk op een nieuwe manier te ontdekken. Doordat de optredens verspreid zijn over de hele gemeente, kom je op plekken waar je misschien nog nooit eerder bent geweest. Het festival nodigt je uit om achter de schutting van je buren te kijken en te genieten van een hapje en een drankje terwijl je naar de optredens kijkt. Dit zorgt voor een unieke sfeer van saamhorigheid en verbinding tussen de buurtbewoners.

Een landelijk evenement met lokale flair

Hoewel Gluren bij de Buren in Harderwijk plaatsvindt, is het onderdeel van een groter geheel. Dit jaar vindt het evenement plaats in maar liefst 29 gemeenten door heel Nederland. In totaal zijn er 4.200 optredens in 1.400 tuinen, wat het tot een van de grootste amateurkunstfestivals van het land maakt. Het evenement wordt georganiseerd door Stichting de Bühne, met steun van The Butler en Randmeer Makelaars Harderwijk. Deze brede ondersteuning toont het belang en de populariteit van dit festival, dat lokale kunst en cultuur op een laagdrempelige manier toegankelijk maakt.

Gluren bij de buren

Voor meer informatie en het volledige programma kun je terecht op www.glurenbijdeburen.nl. Hier kun je jouw ideale route uitstippelen en alvast een kijkje nemen bij de verschillende artiesten en locaties. Bereid je voor op een dag vol verrassingen en geniet van de veelzijdigheid die Harderwijk te bieden heeft. Gluren bij de Buren belooft een feestelijke dag te worden voor jong en oud, vol kunst, cultuur en vooral veel gezelligheid. Mis het niet en zorg dat je erbij bent op zondag 30 juni!

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen