Harders Plaza verdwijnt van Harderwijkse bodem

Begin 2016 kwamen de eerste berichten over sloop naar buiten.
Begin 2016 kwamen de eerste berichten over sloop naar buiten.
Foto: Google Street View
Nadat eerder bekend werd dat het Nijkerkse bedrijf een vergunningsaanvraag voor de bouw van McDonalds bij de gemeente heeft ingediend, heeft Borghese nu ook te kennen gegeven dat het Harders Plaza gaat slopen.
In de loop van 2016 zal het eventcenter de deuren sluiten. Het pand is een van de boegbeelden van Harderwijk. Als je vanaf de richting van de polder of Apeldoorn, Harderwijk komt binnenrijden, ontkom je niet aan het kolossale pand. Het bedrijf dat tevens een kartbaan, discotheek en sportschool huisvest, past helaas niet in de plannen van het Nijkerkse vastgoedbedrijf. Aan het bestaan van het pand gaat dus na 36 jaar een einde komen.
Ooit begonnen als overdekte ijsbaan, daarna tenniscentrum met biljartzaal. Squashen, karten, complete uitgaansavonden en welnesscenter. Een hoop dingen zijn de revue gepasseerd. Omdat Borghese het terrein compleet wil vernieuwen en volledig heeft overgenomen van van den Berg komt aan dit alles medio 2016 een einde. Het bedrijf wil haast maken. Zoals nu bekend zal er in april een tijdelijke Dirk van den Broek gehuisvest zijn en in het najaar van 2016 moeten de eerst burgers van McDonalds aan de Flevoweg te bestellen zijn.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen