Komst AZC verschoven naar de zomer

Foto: Google Street View
Het college van B&W hoopt in maart de puntjes op de i te kunnen zetten wat betreft de invulling van het terrein Kranenburg-Noord. Zodra de laatste besluiten definitief gemaakt worden kan worden gestart met de bouw van de wooneenheden.
Op dit voormalig militair terrein , komt het azc.
Op dit voormalig militair terrein , komt het azc.

Momenteel wordt er nog door het COA en het gemeentebestuur gediscussieerd over de exacte invulling van het asielzoekerscentrum. Een prangende vraag is de hoeveelheid woningen die er gebouwd moeten gaan worden. Men wil zo min mogelijk gezinnen en groepen bij elkaar plaatsen. De meeste problemen en onenigheden op azc’s vinden plaats doordat er teveel en te grote groepen dicht bij elkaar wonen. De wooneenheden die geplaatst gaan worden moeten plaats bieden aan 6-8 asielzoekers. Er zullen dan meer dan 100 wooneenheden geplaatst gaan worden.

Er is ook een protocol opgesteld om de veiligheid te kunnen waarborgen. De straat verlichting in de aangrenzende straten zal uitgebreid worden. Ook zullen er camera’s worden opgehangen voor extra toezicht. Als het centrum open is, houdt de wijkagent een wekelijks spreekuur voor asielzoekers en Harderwijkers.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen