Autovrij, geen “Dolle dinsdag” meer op de Stille Wei

Foto: Viewer Slagboom en Peeters

Dolle Dinsdag

De Stille Wei wordt autovrij. De Stille Wei zal geen noodparkeerplaats meer zijn voor bezoekers aan Harderwijk. In de jaren ’80 en ’90 spraken Harderwijkers over een “Dolle Dinsdag” als de Dolfinarium-bezoekers ervoor zorgden dat de Stille Wei en de ijsbaan als parkeerplaats moesten worden gebruikt. Meestal gebeurde dit op een dinsdag in een schoolvakantie.

Tijdelijke parkeerplaats

Mocht komende zomer blijken dat “teveel” toeristen Harderwijk en het Dolfinarium op één dag bezoeken, dan kan er voor het parkeren van de auto worden uitgeweken naar de nieuwe te realiseren parkeerterreinen op het komende Waterfront. Waar vroeger de eerste bedrijven aan industrieterrein Flevoweg stonden, is al enkele jaren een laag asfalt bestemd voor parkeren in de zomerperiode. Op de overige plekken in dit gebied worden ook tijdelijke parkeerterreinen gerealiseerd. De optie Stille Wei komt definitief te vervallen. De ijsbaan is al jaren autovrij in de zomer. Dit veld doet dan dienst als hondenspeelplaats.

Groter strand

Wethouder de Jong (CDA) sprak volgens burgemeester van Schaik over het Barcelona van de Veluwe, toen hij Harderwijk bedoelde. Dat zal nu nog meer realiteit gaan worden omdat er een strook zandstrand op de Stille Wei zal worden aangelegd. Voor het grootste deel blijft het een grasveld, maar het huidige Stadsstrand zal z’n verlengstuk krijgen. Ook de ijsbaan en het Plantagepark zullen worden aangepakt. Hoe dit er exact uit zal komen te zien, is nog niet bekend. Maar dat bezoekers aan de Boulevard geprikkeld worden om een wandeling langs het water te maken, dat staat in ieder geval vast.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen