Educatie SOS Dolfijn voor jongeren die bruinvis sleepten

Foto: Pixabay

SOS Dolfijn in Harderwijk gaat de jongens die een bruinvis achter de auto aan hebben gesleept, educatie geven over deze walvissoort. Ook krijgt de stichting een bedrag van €200.

Straf

Op social media en in de maatschappij zorgde de baldadigheid voor de vraag in hoeverre er nog te spreken valt over baldadigheid. Volgens de Universiteit van Utrecht is tijdens sectie gebleken dat het dier overleden was toen de jongens het vonden. De jongens sleepten het dier achter de auto in Sexbierum. Door de ernst van de situatie, de romp van het dier kwam los en ingewanden en foetus kwamen naar buiten, is er volgens de officier van justitie zeker te spreken van baldadigheid.

Donatie en educatie

De officier van justitie heeft besloten om de jongens een proeftijd van 3 maanden op te leggen en als bijzondere voorwaarde moeten zij gezamenlijk een dagdeel educatie volgen bij de stichting SOS Dolfijn. Deze stichting zorgt onder andere voor de opvang en verzorging van gestrande bruinvissen. Ook moeten zij gezamenlijk een bedrag van €200 doneren aan de stichting. Klik hier voor de website van SOS Dolfijn

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen