MAJO nummer 9 van landelijke friettest

Foto: Pixabay

Geen smaak is hetzelfde. Maar dat zal de eigenaars van Friethuys MAJO weinig kunnen schelen. In de vandaag gepubliceerde AD Friettest 2016 eindigde het Harderwijkse bedrijf als nummer 9 van de 153 bezochte frietzaken.

Testresultaten

In de eerste 3 weken van maart bezochten twee teams van de krant iedere zaak 2x. Daar werd iedere keer hetzelfde besteld. Een portie friet met mayonaise en 2 patatjes zonder. Niet om mee te nemen, maar om direct te nuttigen. Een driehoofdig panel van het CSO, Centrum voor SmaakOnderzoek, beoordeelde de patatjes. Geur, uiterlijk, krokant van buiten, zacht van binnen en de smaak. Ieder frietje werd van boven tot onder gecheckt. Ook de hoeveelheid, baktijd en uiterlijk van de zaak werd meegenomen in de beoordeling.

MAJO

Gewoon goede, ambachtelijke friet leveren, dat was het idee toen het Friethuys MAJO opende in Bruggestraat 51 vorig jaar. En dat is gelukt. Met een relatief korte baktijd, 3 minuut en 15 seconden, een gemiddelde prijs en dus heerlijke patat, bereikten de ondernemers een fantastisch resultaat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen