Crematorium aan Ceintuurbaan

Foto: Google Street View

Om gehoor te geven aan de bezwaren van bewoners aan de Glindweg, heeft de gemeente Harderwijk gekozen voor een andere plek van het toekomstige uitvaartcentrum. Vooral het CDA, Stadspartij Harderwijk Anders en de PVDA vonden het nodig om toch een andere plek te kiezen dan voorgenomen Newtonweg.

Overlast crematorium

Dat er een crematorium in Harderwijk komt, is geen issue meer. Het voorgenomen besluit van het College; een crematorium op de Newtonweg, is afgelopen donderdag van de baan geschoven. Bewoners van de Glindweg voorzien een hoop verkeersoverlast. Ook het feit dat het een centrum zonder ontvangstfaciliteiten zou worden, brengt de bewoners van de wijk Frankrijk in het verweer. Naar de in die wijk gelegen begraafplaats Elzenhof zou dan meer verkeer plaatsvinden. Hier zou namelijk de ontvangstruimte kunnen komen.

Ceintuurbaan

Op de locatie aan de Ceintuurbaan is er geen overlast voor omwonenden. Het College zal zelf geen crematorium bouwen. Een aantal uitvaartondernemers gaat in de komende periode aan de slag met het maken van plannen voor het bouwen en exploiteren van een uitvaartcentrum. Na het reces gaat de gemeente in gesprek met de ondernemers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen