CDA stelt vragen verminderde instroom

Foto: ©Gemeente Harderwijk

De politieke partij CDA Harderwijk-Hierden heeft schriftelijk vragen gesteld aan de het college van burgemeester en wethouders over de verminderde instroom van asielzoekers. De partij wil weten wat de mogelijke gevolgen voor het toekomstige AZC Harderwijk zullen zijn.

Landelijk minder instroom

Een van de redenen voor de schriftelijke vragen is de huidige stand van zaken wat betreft de verminderde instroom van asielzoekers. Ook de berichtgeving dat het COA de opvanglocaties allemaal onder de loep neemt, zorgt voor deze actie. Een heleboel plekken zijn niet bezet en zullen ook niet meer nodig zijn. Het CDA Harderwijk-Hierden wil vooral van het college weten wat de consequenties zijn voor Harderwijk zijn.

CDA wil duidelijkheid

Er moet snel duidelijkheid komen over de opleveringsdatum, het aantal asielzoekers en de inrichting van het AZC. Ook wil de partij graag duidelijkheid over de stand van zaken wat betreft overleg van Harderwijk met het COA en andere gemeenten over de landelijke trend. Na het zomerreces van het gemeentebestuur zullen de schriftelijke vragen behandeld worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen