Cultureel seizoen start met UIT Harderwijk

30 aug 2016, 8:25 Nieuws
dmf3k4
Harderwijk is komend weekend vergeven van culturele voorzetjes. Instanties op cultureel gebied laten tijdens UIT Harderwijk zien wat de Harderwijkse bezoekers van muziek, film, beeldende kunst, zang, dans en theater dit seizoen kunnen verwachten.

Optredens

Zaterdag 3 september ademt Harderwijk culturele activiteiten. De start van een seizoen vol cultuur wordt dan gemaakt. Culturele instellingen laten met kleine shows, tentoonstellingen of optredens zien wat Harderwijk aankomende seizoen kan verwachten. Op het gebied van film, zang, dans, theater, film en beeldende kunst krijgen dit weekend al wat kleine teasers.

Cultureel Harderwijk

In Theater Harderwijk trapt men af op vrijdagavond met een gratis cabaretvoorstelling. 'Zo doen we dat hier' van Piepschuim. De binnenstad is zaterdag 3 september het decor voor de overige culturele activiteiten.
Vanaf 11.00 uur zijn er op verschillende locaties shows. In het Stadsmuseum, de Catharinakapel, bij Cultuurkust en in het oude Stadhuis zijn muziekoptredens, theater, dans, literatuur en beeldende kunst.
In het Hortuspark is er ook een hoop te doen. Een markt met kunst, LP's, boeken, een muziekproeverij, de Reizende Bioscoop, schminken en een springkussen. En in de Theaterwagen van het Jeugdtheater staan kindertheateroptredens gepland.
Geëxposeerd wordt er in de Catharinakapel, Galerie Arneri en het Stadsmuseum. Om 20.15 uur wordt UIT Harderwijk afgesloten met de gratis film 'Monsieur Chocolat' van Filmhuis Harderwijk.
Voor meer info: UIT Harderwijk