Eerste omwonendenoverleg AZC

Foto: ©Gemeente Harderwijk

Op maandag 5 september heeft het eerste omwonendenoverleg plaatsgevonden. Bij dit overleg waren zo’n 15 vertegenwoordigers uit de buurt en medewerkers van de gemeente aanwezig. De wijkagent en de locatiemanager van het COA waren ook aanwezig. In het overleg wordt gesproken over veiligheid, (welzijns)voorzieningen, beheer en verbinding met de buurt.

Eerste overleg

In het eerste overleg was het even aftasten. Wat is precies de bedoeling van dit overleg? Wat wordt er van de verschillende deelnemers verwacht? Thami Zabda, de locatiemanager van het COA, nam de tijd om allerlei zaken toe te lichten. Wie komen er nou precies, wanneer komen de eerste vluchtelingen aan en hoe leven de bewoners, zoals Thami ze noemt. op het AZC? Daarbij is uitgesproken, hoe iemand ook denkt over de komst van 800 asielzoekers, dat in gesprek blijven de beste manier is om zaken op te lossen. Daarnaast hebben de gesprekken nog een voordeel, liet een van de omwonende zich ontvallen. ‘Ik heb nog nooit zoveel leuke, nieuwe contacten met buurtgenoten gehad’.

2-maandelijks

De deelnemers hebben samen afgesproken dat het omwonendenoverleg iedere twee maanden plaats vindt. Dit om signalen uit de buurt te bespreken. Dringende zaken, die niet kunnen wachten tot het volgende overleg, kunnen tijdens het wijkspreekuur (iedere donderdag om 16.00 uur in de Gemeentewerf of rechtstreeks bij Thami gemeld worden. Ook heeft het COA het e-mailadres [email protected] beschikbaar gesteld waar bewoners terecht kunnen met vragen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen