Ontevredenheid bij aankomende Waterfrontbewoners

Foto: Google Street View

Kopers van de woningen op Waterfront worden keer op keer geconfronteerd met vertraging tijdens de bouw van hun woning. De bewoners van de eerste huizen op Waterfront, het Zuidereiland, hebben dit aan den lijve ondervonden. Hun woningen zijn zo’n 4 maanden later opgeleverd dan gepland. De bewoners van de 2e fase staat dit naar alle waarschijnlijkheid ook te wachten. Inmiddels zijn er diverse gesprekken geweest tussen een afvaardiging van bewoners en de firma Koopmans die verantwoordelijk is voor de bouw van de 2e fase van project Waterfront.

De gesprekken met onder de firma Koopmans hebben gemengde gevoelens teweeg gebracht. Dit bedrijf heeft in eerder stadium aangegeven dat ze niet achterliep met de bouw. Nu blijkt achteraf dat er een vertraging is opgelopen in de periode in het einde van de zomer. Dit was volgens de betrokkenen niet nodig geweest omdat de heipalen al eind juni geslagen waren. De volgende fase van de bouw startte pas begin november. Over het hoe en waarom krijgen de toekomstige bewoners van de te bouwen woningen geen duidelijk antwoord. Men heeft het idee van het kastje naar de muur te worden gestuurd. Bouwer Koopmans geeft aan de vertraging niet meer te kunnen inlopen. Maar kan de toekomstige bewoners ook niet helpen met het waarom van de vertraging. Dit is spijtig, zeker omdat ook in Waterfront fase 1 er verschillende dingen zijn misgegaan waardoor woningen later opgeleverd werden. Zelfs de bouwer twijfelde op een zeker moment over de kwaliteit van de woningen.

De kopers waren dan ook ontstemd toen eind oktober een nieuwe planning naar buiten werd gebracht. Een planning die erg ruim is uitgelopen ten opzichte van de beoogde einddatum. Dit betekent voor velen een financiële strop. De in één groep verenigde huidige bewoners en toekomstige bewoners zou hier het liefst iets aan gedaan willen hebben. Het beste resultaat voor alle betrokken partijen is dan ook duidelijkheid in de vorm van een contactpersoon van de gemeente en/of bouwer. Ook willen ze graag dat de woningen die momenteel worden gebouwd gereed zijn op de eerder afgesproken datum.

Het project Waterfront, een project dat nogal wat teweeg heeft gebracht in de Harderwijker samenleving. Van een project met een behoorlijke negatieve bijsmaak, is het uiteindelijk gaandeweg een project geworden waar Harderwijkers steeds meer positief over worden. Voor het college van B&W ligt hier de schone taak om dit zo te houden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen