Verlenging bestaan gele kiosken beëindigd

Foto: ©Martin Weijmer - All In One Fotografie

De laatste 2 kiosken gaan ook op korte termijn tegen de vlakte. Dit weekend waren de laatste 2 voor het laatst geopend. De visboer, de snackbar en het openbare toilet waren de laatste kiosken van 6. Jarenlang waren de gele paraplukiosken beeldbepalend waren voor de Harderwijkse Boulevard.

Verlenging uitgespeeld

De ondernemers Jansen en Mons runden respectievelijk een viswinkel en snackbar. Tussen de twee paraplukiosken zit het openbaar toilet. De ondernemers mochten na diverse protesten nog een jaar langer openblijven. In maart van dit jaar ging de rest plat. De vishandel en de snackbar zitten tegen de oude stadsmuur aan en stonden de Waterfront-werkzaamheden niet in de weg.

Werkzaamheden

Het Waterfront komt op het onvermijdelijke punt dat de Boulevard opengebroken gaat worden en de weg verlegd gaat worden. Hierdoor kan de gemeente niet anders dan de ondernemers houden aan de afgesproken 1-jarige verlenging. De ondernemers hadden hun hoop gevestigd op nog een jaar verlenging. Dit gaat niet.

Meedenken

De gemeente heeft de ondernemers alternatieve locaties aangeboden. 5 locaties in de nabije omgeving van de Boulevard. Mons heeft daar geen interesse in. Jansen beraadt zich nog.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen