Nieuw te bouwen crematorium aan de Newtonweg

Foto: Google Street View

Het college van B&W in Harderwijk heeft de Newtonweg gekozen als locatie voor het nieuw te bouwen crematorium. Uit onderzoek is gebleken dat er een toenemende behoefte is aan cremeren in Harderwijk.

Locatie

Nadat er in 2014 kenbaar gemaakt is door het college dat er de gedachte was om de nieuwe begraafplaats Elzenhof uit te breiden met een crematorium, kwam er veel verzet. Er werd zelfs een actiegroep opgericht. Geen Crematorium Wijk Frankrijk voerde onder andere online actie door het starten van een petitie. De gemeenteraad stelde voor om meerdere locaties te gaan onderzoeken. Hier kwamen Ceintuurbaan, Fokko Kortlanglaan en Newtonweg naar voren. Tijdens een inloopavond werd belanghebbenden bij de vier locaties de mogelijkheid geboden om hun mening te geven.

Keuze

Na een periode van onderzoek is gebleken dat de locatie Newtonweg minder belemmeringen heeft dan de andere drie locaties. Hierbij is ook de inbreng van belanghebbenden een belangrijke afweging geweest. De bewoners aan aangrenzende Glindweg zijn via een afzonderlijke brief reeds hierover geïnformeerd.

Het besluit over de locatiekeuze moet nog wel aan de commissie Ruimte en de gemeenteraad worden voorgelegd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen