Gymzaal 3 is het nieuwe kenniscentrum CCNV Harderwijk

Onder het toeziend oog van leerlingen, (oud-)docenten en genodigden heeft rector Bakker samen met leerlingen het bètalab officieel geopend. Het bètalab is een nieuwe ruimte op het Christelijk College Nassau-Veluwe.

Uitbreiding

De oude gymzaal 3, links naast de ingang, is in de afgelopen maanden compleet gestript en opnieuw opgebouwd. Van een oude, muffe hal is het een sereen, wit proeflokaal geworden. En geen proeflokaal voor whiskey, wijn of bier, alhoewel de leerlingen dat vast kunnen brouwen. Maar een leslokaal waar de bètaleerlingen van de school hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. Het lokaal is zo opgezet dat het uitvoeren van proeven het beste te doen is. “Het bètalab is 5x zo groot als de huidige ruimte waar wij gebruik van kunnen maken”, aldus leerling Krijr.

Hard nodig

“Het bètalab is vooral voor leerlingen die een bewuste keuze voor een bèta-profiel hebben gemaakt, een fijne bijkomstigheid. Het gerenoveerde deel was ook echt aan vervanging toe. Nu kunnen leerlingen zelfstandig, onder controle van een technisch onderwijs assistent, of een docent aan hun leerprofielen werken”, aldus Bakker.

Financiële injectie

Wim Sederel, directeur Rabobank Randmeren, overhandigde nog een cheque van €15000 uit het Rabobank Stimuleringsfonds. De rector en de leerlingen waren hier erg blij mee: “Nu kunnen we misschien wel een echte 3D-printer kopen!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen