Schaatsles op ijsbaan mogelijk gemaakt door gemeente

Foto: Harderwijk Op IJs

Gemeente Harderwijk stelt ook dit jaar kinderen uit het basis onderwijs in de gelegenheid om te schaatsen. De eerste drie weken zijn er vijf klassen per dag (met uitzondering van de woensdagmiddag) op de ijsbaan.

Basisscholieren

De scholieren van de basisscholen in Harderwijk en Hierden komen samen met hun meesters en juffen naar de Markt. Hier ligt voor de tiende keer de ijsbaan. De ijsbaan is vanaf 24 november t/m 7 januari 2017 geopend.

Gemeente stimuleert

Voor de tiende keer op rij heeft de gemeente financiële middelen ter beschikking gesteld ten behoeve van het populaire schoolschaatsen. Roosters zijn weer opgesteld om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met de schaatssport. Het is belangrijk dat de jeugd beweegt, sport en plezier beleeft aan de schaatssport.

Samen schaatsles

Wat is er leuker om met je hele klas te schaatsen. Velen hebben de slag al aardig te pakken, maar tijdens deze lessen wordt er speciaal op de techniek gelet. Hoe beter je de schaatskunst beheerst, hoe leuker het is om er misschien je sport van te maken. Op www.harderwijkopijs.nl  zie je op welke tijden welke school en welke klas komt schaatsen.

Word IJsprins of IJsprinses

Harderwijk op IJs is nog steeds op zoek naar de ijsprins of ijsprinses. Deze ijsprins(es) opent samen met wereldberoemd schaatsster Marianne Timmer op donderdag 24 november de tiende editie van Harderwijk op IJs. Dat wil jij toch zijn? Ben je onder de 12 jaar en wil jij de ijsprins of ijsprinses van 2016 worden?

Kleurplaat

Kleur dan de tekening zo mooi mogelijk. Gooi al je creativiteit en vrolijkheid in de tekening en wellicht wordt jij dan verkozen tot ijsprins of –prinses van 2016. Je mag dus de ijsbaan officieel openen en je krijgt ook nog eens een 10x schaatsenkaart én 10x glijdenkaart

Downloaden

Download dan de kleurplaat van de website www.harderwijkopijs.nl, kleur ‘m zo mooi mogelijk, vul je gegevens in (of vraag dat aan papa of mama) en stuur de kleurplaat voor 14 november 2016 op naar Stichting Harderwijk Op IJs, Postbus 1160, 3840 BD Harderwijk. Via de media en onze website staat wie er gewonnen heeft. Tevens neemt Harderwijk op IJs zelf contact op met de winnaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen