Financieel gezonde corporatie met hart voor haar huurders

Foto: Omnia Wonen Google Foto

Omnia Wonen is financieel gezond en heeft hart voor haar huurders. Conclusies uit het visitatierapport van Omnia Wonen, dat de corporatie ontving uit handen van de externe beoordelingscommissie. Deze visitatiecommissie beoordeelde de prestaties van de corporatie over de laatste vier jaar en gaf verbetervoorstellen aan de gevisiteerde partij mee.

Belangrijke audit

Een visitatie is dan ook een belangrijk verantwoordingsinstrument voor corporaties en daarnaast een leerinstrument. “De visitatie heeft aan ons bevestigd: we zijn op juiste weg en we kunnen én willen ons steentje bijdragen aan de nieuwe woningmarktregio. Samen met onze samenwerkingspartners kunnen wij onze volkshuisvestelijke verantwoordelijkheid nemen,” aldus Monique Govers, directeur bestuurder van Omnia Wonen.

Uitdaging

Zij ziet het rapport  ook als een uitdaging om de eigen organisatie nog beter aan te passen aan de eisen van de tijd. Dat betekent goed kijken waar en hoe je efficiënter kunt werken. Maar vooral ook als corporatie op zoek blijven naar de beste manier om minderbedeelden en hulpzoekenden te helpen in hun huisvesting.

Financieel gezond

In het rapport zijn de prestaties, het vermogensbeheer en de wijze van besturen van de corporatie beoordeeld. De visitatiecommissie heeft hierover onder andere gesproken met huurdersverenigingen, gemeenten, welzijn- en zorginstellingen en collega-corporaties. Ook is een groot aantal documenten en rapporten van Omnia Wonen opgevraagd en bestudeerd.

Het volledige visitatierapport is te lezen op de site van Omnia Wonen, www.omniawonen.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen