Lisa Kruger behoort tot genomineerden NOC-NSF Sportgala 2016

Foto: www.lisakruger.nl

Zwemster Lisa Kruger uit Harderwijk is op het NOC-NSF Sportgala 2016 genomineerd voor de award beste Paralympische Sporter. Kruger is één van de jongste sporters in de Nederlandse ploeg op de Paralympische Spelen in Rio. Ze verbaast iedereen door in de series van de 100 meter schoolslag het wereldrecord van landgenote Chantalle Zijderveld met ruim een seconde te verbeteren.

Gouden medaille Lisa

De 1.15,47 is ruim voldoende om regerend Europees en wereldkampioen ZIjderveld te verslaan. In de finales in Rio komt de 16-jarige Kruger niet aan die tijd. Wel is ze de snelste, voor de Britse Harriet Lee en Zijderveld. Ze wint daarmee het eerste Nederlandse goud op de Paralympics 2016. Omdat ze een gouden plak meeneemt naar Harderwijk is ze genomineerd voor de beste Paralympische Sporter 2016. Het wordt wel zwaar. De andere gouden Paralympiërs zijn namelijk ook automatisch genomineerd. Lisa

Verkiezingsprocedure

Een vakjury bepaalt deze nominaties, waarbij de sportbonden hun input geven. Er wordt gekeken naar de prestaties vanaf 1 december van het vorige jaar, tot en met 30 november van dit lopende jaar. De daadwerkelijke stemming vindt vlak voor de live tv-uitzending van het NOS│NOC*NSF Sportgala op 21 december plaats. Sporters brengen hun stem uit op de sporters, net als de genodigde bondscoaches dat doen voor de coachprijs. Ook de vakjuryleden brengen dan hun stem uit. De stemmen van de sporters of coaches tellen voor vijftig procent mee in de uitslag, de stemmen van de individuele vakjuryleden staan samen voor de overige vijftig procent.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen