Acht woningen op terrein waar nu de Nieuwe Kerk staat

Foto: Google Street View

Aan het einde van aankomend voorjaar wordt de Nieuwe Kerk in Harderwijk na 65 jaar gesloopt. De gemeente heeft haar medewerking verleend aan projectontwikkelaar Linde Project Realisatie in Putten. In de plannen staat de bouw beschreven van acht woningen.

Ingrijpende beslissing

Enkele jaren gelden besloot de Protestantse Gemeente Harderwijk om Nieuwe Kerk te verkopen. Ook de Stadsdennenkerk en de Veldkampkerk zijn inmiddels verkocht en hiervan is bekend dat ze gesloopt zullen gaan worden. Dit houdt in de PG Harderwijk haar diensten voortaan in de Plantagekerk in het centrum en de Regenboog in Drielanden houdt.

Anders ingericht

Op het terrein van de Nieuwe Kerk komen vier vrijstaande woningen en vier twee-onder-één-kapwoningen. Vanaf de Stationslaan wordt een nieuw stuk weg aangelegd naar een parkeerhaven aan de achterzijde. Deze weg is tevens de ontsluiting voor zes nieuwe woningen. Aan de Stationslaan zullen 2 vrijstaande herenhuizen herrijzen. De 6 andere woningen zijn bedoeld als seniorenwoningen. Hier zullen de badkamer en slaapkamer op de begane grond gebouwd worden.

Bestemming acht woningen

Het bestemmingsplan moet aangepast worden. Het moet woningbouw mogelijk moet maken. Dat wordt begin volgend jaar behandeld in de gemeenteraad. Zodoende verwacht de projectontwikkelaar vlak voor de start van de zomer te kunnen starten met de sloop van de Nieuwe Kerk.

Begin januari

In de Veldkampkerk en de Plantagekerk worden al tijden geen diensten meer gehouden. In de Nieuwe Kerk en de Stadsdennenkerk vinden op zondag 8 januari de laatste diensten plaats. Hierna zullen ook de Veldkampkerk en de Stadsdennenkerk gesloopt gaan worden. Op welke termijn is nog niet duidelijk. Van de Stadsdennenkerk is bekend dat UWOON daar woningen wil gaan bouwen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen