Minder asielzoekers in AZC Harderwijk vanwege lagere instroom

Foto: ©Maximaal Sales

Donderdagavond is bekend geworden dat er minder asielzoekers in Harderwijk zullen worden opgevangen. De hoeveelheid asielzoekers in AZC Harderwijk voorlopig niet boven de 400 uit zal komen.

Minder asielaanvragen

De raadscommissie Beleid Algemeen is hierover door het COA geïnformeerd. De laatste ontwikkelingen rondom de dalende asielinstroom in Nederland is de oorzaak van het bijstellen van de opvangcapaciteit. De 800 plaatsen in AZC Harderwijk zijn voorlopig niet nodig. Het bestuur van het COA heeft besloten om in Harderwijk minder asielzoekers op te vangen dan van te voren de bedoeling was.

Omwonenden

Maximaal 400 asielzoekers op Kranenburg. Dit was vanaf het allereerste begin ook de wens van de Facebook-protestgroep van bewoners Harder Anders. Deze groep voert al vanaf de bekendmaking van de komst van een AZC een protest.Zij vinden 400 asielzoekers in een woonwijk het maximaal haalbare.

Schakelen bij toename

Als de instroom weer toeneemt, kan er weer gebruikt worden gemaakt van de overige 400 plaatsen. Het complex is ingericht voor maximaal 800 asielzoekers en mocht vanwege een stijgende asielinstroom de resterende capaciteit nodig zijn, dan kan er snel worden opgeschaald.

Voorzieningen

Alle getroffen voorzieningen in het asielzoekerscentrum blijven gehandhaafd. De afschaling heeft geen invloed op beveiliging, medische zorg, etc. Alle bewoners kunnen gebruik blijven maken van alle voorzieningen. Voor meer info de website van het COA

Lees ook

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen