(Ver)Bouw Kiekmure officieel van start

Foto: De Kiekmure

Al enige maanden kijkt Harderwijk tegen de bouwput aan van de Kiekmure. Het leek erop alsof de helft van het zalencentrum verwijderd was. Wie het grote bouwbord leest en zich heeft laten informeren weet wel beter. De Kiekmure gaat verbouwd worden. De afgelopen weken is er hard gewerkt om begin december een officiële start te kunnen maken met de bouw.

Op vrijdag 4 december organiseerde het stichtingsbestuur namelijk een eerste steenlegging. De voorzitter van de stichting legde samen met de burgemeester Harm-Jan van Schaik de eerste steen voor het nieuwe gebouw.

Eerste steenlegging Kiekmure Billy Goosen Kiekmure

‘De steen van de toekomst’, zegt de voorzitter trots. Zo vervolgt Berri Arendshorst: ‘in de toekomst hoop ik dat ons multifunctionele zalencentrum nog meer gebruikt gaat worden.

Het wordt een modern gebouw met alle mogelijke faciliteiten van deze tijd’. Gebruikers zijn blij met het multifunctionele karakter. We kunnen de zalen straks vergroten door een wand weg te schuiven, zodat onze activiteiten nog groter kunnen groeien. In de huidige situatie dient er voor een bepaalde zaal gekozen te worden en is het niet mogelijk om een kleine zaal te vergroten. Het nieuwe gebouw gaat alle mogelijkheden bieden zodat het multifuncitonele karakter beter ingepland kan worden.

De grote zaal is momenteel vaak overdag niet in gebruik. Het nieuwe gebouw gaat ervoor zorgen dat we de grote zaal dan kunnen opdelen in kleinere ruimtes. Zo wordt het gebouw van de Kiekmure optimaal gebruikt. Met het leggen van deze steen heeft de huidige burgemeester de traditie voorgezet. De eerste steen van het oude zalencentrum werd gelegd door de toenmalige burgemeester Malcorps.

Burgemeester van Schaik gaf aan trots te zijn om aanwezig te zijn tijdens deze steenlegging. HK13TV legde de bijeenkomst van afgelopen vrijdag vast.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen