WAUW! Lichtfestival zette Harderwijk afgelopen weekend weer in een ander licht

Foto: ©HNN

WAUW! Lichtfestival zette Harderwijk afgelopen weekend weer in een ander licht. Schijnwerpers stonden in het centrum van Harderwijk en lieten objecten shinen.

Voor de 2e keer

De 2e editie van het festival was anders dan vorig jaar. Wie herinnert zich nog de vette lasershow op de Markt? Het ronde glazen deksel van de Houtwalgarage werd extra verlicht en waar nu de winkel Jouw Marktkraam zit, was een schouwspel van verlichting.

Klappers

Dit jaar was stonden de Catharinakapel en Grote Kerk weer in het volle licht. De Grote Kerk had dankzij indrukwekkende spots weer haar vroegere toren weer staan. Het oude stadhuis op de Markt was dit jaar omgetoverd tot kleurplaat van de bezoekers. De politie Harderwijk liet de creativiteit de vrije loop en gebruikte zelfs de politieauto als interactief onderdeel van hun tekening. In het Klooster hing een metershoog kunstwerk van 1500 kraanvogels aan touwtjes geregen. Horecaondernemers uit de Vijhestraat en Bruggestraat vonden het nodig om de was buiten te hangen. Vuile witte t-shirts hingen aan de waslijn. Steeds wisselend van kleur. 

 

Klein, maar fijn

In het Hortuspark lagen de verlichte keien van Joost Zwagerman. De metalen dieren van Patrick Visser stonden allemaal in een ander kleurtje spotlight. De krokodil in het groen, de leeuw in het oranje en de olifant in het wit. Het leefgebied van de krokodil was opgeleukt met een roze strand chillset. In het Plantagepark stonden foto’s van stedelijke gebieden in het licht. En Nintendo Classics spelen op de Smeepoort. Dat kon ook nog.WAUW

Vastgelegd

Kortom, geniet van de film die Harderwijk Nieuws Kanaal maakte.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen