Skinny, de oudste vrouwtjesdolfijn van Europa, is vanmorgen overleden

Foto: ©VTL Photography

De dolfijn Skinny uit het Dolfinarium is vanmorgen vroeg overleden. Het Dolfinarium vierde zaterdag nog haar 55e verjaardag.

Hoogbejaarde dame

Dat Skinny hoogbejaard was, dolfijnen worden in het wild gemiddeld maar 35-40 jaar, bleek de laatste weken door haar gedrag. Samen met haar vriendin Honey (50 jaar) zwom zij, apart van de groep, in een eigen bassin in de Delta. Dolfinarium in haar persbericht: “Vorige week bleek na controle dat Skinny vocht tussen haar organen te hebben. Verdere controle wees ook uit dat Skinny een kwaadaardige tumor onder de leden had.”

Skinny had agressieve tumor

Maandag wees onderzoek uit dat het een agressieve tumor bleek te zijn. Omdat de tumor niet behandelen was en om Skinny een zo kort mogelijke lijdensweg te geven, heeft het Dolfinarium haar woensdagmorgen in laten slapen. Hier waren trainers en verzorgers bij aanwezig. Leden van het huidige team en oud-verzorgers/trainers. Jurriën Wouters, manager van de verzorgers: “Trots zijn wij op deze bijzondere dolfijn, die vele miljoenen mensen over al die jaren heeft mogen inspireren, die heeft bij mogen dragen aan waardevolle onderzoeken, maar vooral die de steunpilaar was van onze familiegroep van dolfijnen. Skinny zal voor altijd een hele speciale plek in ons hart hebben.”

Sectie

Skinny is vanuit Harderwijk naar de Universiteit van Utrecht gebracht. Hier wordt sectie op het overleden dier verricht om te ontdekken hoe de tumor zicht heeft kunnen ontwikkelen.

In Memoriam

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen