112

Verwarde man gooit met meubels en dreigt woning op te blazen

Foto: ©Mertens Media

Zondagavond 26 februari aan het begin van de avond rukte de politie met diverse eenheden uit naar de P.C. Boutenslaan in Stadsdennen-Noord Harderwijk. Een verwarde man gaf aan zijn woning op te blazen. Foto’s en video op Mertens Media

Grote politiemacht naar melding verwarde man

De man gooide meubilair uit zijn flatwoning naar beneden. Meerdere flatbewoners meldden dit bij de politie, die poolshoogte kwamen nemen. Al gauw werd duidelijk dat er meerdere eenheden gewenst waren en dat de brandweer ook paraat moest staan. De man dreigde namelijk ook om de gaskraan open te draaien en zijn woning in de brand te steken. Korte tijd na aankomst van de brandweer, braken agenten de deur van de flatwoning open en kon de verwarde man worden overmeesterd. De man is aangehouden en afgevoerd naar het bureau.

Gaskraan open

De brandweer constateerde dat de man inderdaad de gaskraan had opengezet. De gastoevoer werd afgesloten en de woning werd geventileerd. De flatbewoners die uit voorzorg hun woning moesten verlaten, konden snel weer terug naar hun woning. Afgelopen dinsdag heeft de politie ook een verwarde man aangehouden in een flatwoning aan de P.C. Boutenslaan.

Lees ook

Overlast veroorzaken en de cel in voor poging doodslag

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen