Volgende week is het zover. Lees hier wat te doen

Foto: Gemeente Harderwijk

Op woensdag 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Voor praktische zaken rondom de verkiezingen kunt u bij de gemeente Harderwijk terecht.

Stempas

Voor alle informatie kunt u terecht op www.elkestemtelt.nl Neem uw stempas en identiteitsbewijs (bijvoorbeeld paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) mee naar het stemlokaal. Zonder deze documenten kunt u uw stem niet uitbrengen. Het identiteitsbewijs mag maximaal 5 jaar verlopen zijn. Heeft u nog geen stempas ontvangen of bent u deze kwijt? Tot uiterlijk dinsdag 14 maart 12.00 uur kunt u een vervangende stempas aanvragen in de Stadswinkel van het stadhuis. Tot vrijdag 10 maart kunt u schriftelijk een vervangende stempas aanvragen.

Stembureaus volgende week

Op de stempas staat het adres van een stembureau bij u in de buurt. U bent niet verplicht om daar te stemmen. U mag ook in een ander stembureau in de gemeente Harderwijk stemmen. Raadpleeg hiervoor het overzicht stembureaus.

Stemmen in een andere gemeente

Voor het stemmen in een andere gemeente kunt u tot en met vrijdag 10 maart schriftelijk een kiezerspas aanvragen. Dit doet u door het formulier ‘Verzoek om een kiezerspas’ in te vullen via de Stemmen in een andere gemeente. U kunt tot dinsdag 14 maart 12.00 uur de kiezerspas in de Stadswinkel aanvragen.

Stemmen bij volmacht

Als u zelf niet in de gelegenheid bent om te stemmen, dan kunt u iemand machtigen. Dit kan op twee manieren: een onderhandse volmacht of een schriftelijke volmacht. Een onderhandse volmacht kunt u zelf regelen door de achterkant van uw stempas in te vullen. Vervolgens geeft u de stempas samen met (een kopie van) uw identiteitsbewijs mee aan de persoon die namens u gaat stemmen. Indien u iemand wilt machtigen die buiten de gemeente Harderwijk woont of geen identiteitsbewijs heeft waarmee u kunt stemmen, dan vraagt u een schriftelijke volmacht voor vrijdag 10 maart bij de gemeente Harderwijk aan via de Stemmen bij volmacht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen