Wandelen voor Water in Harderwijk helpt ruim 200 gezinnen

Foto: Wandelen voor Water Harderwijk

Meerdere afdelingen van de Rotary hebben zich gisteren ingespannen voor Wandelen voor Water. Op de Noord-Veluwe werd er in Harderwijk gewandeld.

Harderwijks wandelen voor water

De Harderwijkse wethouder Pieter Teeninga sprak woensdag 22 maart grote waardering uit voor de basisschoolleerlingen die geld hebben opgehaald voor een waterproject in Kenia. Ze hebben elk met 6 liter water in een rugzak een afstand van 6 kilometer gelopen. Naast het ophalen van geld konden leerlingen ervaren wat het is als kinderen dagelijks zelf afstanden moeten lopen om water te halen.

Iedere 2 jaar

De 2-jaarlijkse wandeltocht voor basisscholieren op Wereld Waterdag heeft €7481 opgeleverd. De kinderen van  Kbs Alfons AriensCBS de WegwijzerGbs FontanusSbo De SpringplankDe RankAl Islaah HarderwijkObshettalentOBS De DeltaPrins Willem Alexander School hebben de afgelopen weken bij familie, vrienden en bekenden zich kunnen laten sponsoren.

WANDELEN

De groepen 7 en 8 van de scholen waren uitgenodigd. Iedere tocht wordt het aantal leerlingen steeds een beetje meer. De wandeltocht voor het goede doel wordt iedere 2 jaar georganiseerd. Dit jaar is het voor de 4e keer georganiseerd. Basisscholen hebben een drukke agenda en zo loopt een leerling in principe niet dubbel.

Opbrengsten naar Kenia

Met de opbrengsten van het project wordt in een dorp in Kenia een waterput geslagen en een waterleidingsysteem aangelegd. Hierdoor zijn voor een school van 1200 kinderen, een ziekenhuis, een weeshuis en het dorp schoon water binnen handbereik. Het geld wordt ook ingezet voor voorlichting over hygiëne.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen