Instortingsgevaar winkelcentrum Stadsdennen nog niet geweken

Foto: ©HNN

De vorige week ontmantelde hennepkwekerij heeft meer overlast veroorzaakt dan werd gedacht. Doordat de grond onder de fundering is weggegraven is er kans op instortingsgevaar.

Instortingsgevaar door wietkelder

Voormalig café/cafetaria Capri aan het P.C. Hooftplein is recentelijk verbouwd tot wietkwekerij. Vorige week zaterdag werd de plantage ontdekt en ontmanteld. Een week later, zaterdag 8 april, werd het pand volledig leeggehaald en weer teruggebracht in oude staat. Bij deze werkzaamheden werd om 11.15 uur de brandweer opgeroepen. Vanwege instortingsgevaar werd de ingang van het winkelcentrum aan het Albert Verweijplein afgesloten. Ook werd naaiwinkel den Ouden, die grenst aan Capri, afgesloten. Bloemen- en plantenwinkel Althaea mocht 1 van de twee winkelunits alleen gebruiken voor het noodzakelijke. Bakkerij van Looijengoed op het versplein kon ook slechts gedeeltelijk producten verkopen.

Noodsituatie

Samen met de politie, brandweer, pandeigenaar, Bouwbedrijf Bos en Vrijhof en Van den Berg Sloopwerken is het noodzakelijke gedaan om de fundering te stutten. Er zijn zandzakken en palen naar binnen gebracht om de kelder onder de fundering te verstevigen. De kelderruimte bevindt zich deels onder Capri en den Ouden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen