Harderwijkers gaan voor zonne-energie

Foto: Pixabay

De gemeente Harderwijk wil de overstap naar duurzame energie versnellen. Dit voorjaar organiseert de gemeente Harderwijk in samenwerking met het regionaal energieloket Veluwe Duurzaam voor inwoners een groepsaankoopactie van zonnepanelen “Harderwijk in de zon”.

Brief ontvangen

Afgelopen week hebben Harderwijkers een informatiebrief ontvangen over de actie en uitleg over deelname. Al bijna 300 mensen hebben enthousiast gereageerd. Wethouder Pieter Teeninga is  blij met de hoge respons. “Veel mensen weten niet waarop zij moeten letten en welke aanbieding betrouwbaar is en schuiven de aankoop dan voor zich uit. We hopen dat deze stimulans mensen helpt om daadwerkelijk zonne-energie te gaan opwekken. Dat is goed voor het milieu, en de portemonnee – want zonnepanelen leveren meer financieel rendement dan een spaarrekening bij de bank”.

Beoordeling offertes

Een onafhankelijk jury van inwoners onder voorzitterschap van de lokale energiecoöperatie Endura gaat de offertes beoordelen. De offertes worden aangevraagd bij lokale en regionale bedrijven die hebben aangegeven aan de actie mee te willen doen. De groepsaankoop is bedoeld voor huiseigenaren en voor huurders die toestemming hebben van hun verhuurder om zonnepanelen te plaatsen.

Info-avond

Op 17 mei om 20 uur is er een informatieavond voor de deelnemers in de aula van het Christelijk College Nassau-Veluwe. Tijdens deze avond wordt er informatie gegeven over het proces, de deelnemende bedrijven en kunnen er vragen worden gesteld aan deskundigen. Tevens wordt op deze avond de jury definitief samengesteld.

Harderwijkers

Inwoners die mee willen doen hoeven niet aanwezig te zijn op de informatiebijeenkomsten om te kunnen profiteren van deze groepsaankoop. Online inschrijven is ook mogelijk. Inwoners uit gemeente Harderwijk kunnen zich vóór 10 juni inschrijven voor een vrijblijvende offerte van Harderwijk in de Zon op www.veluweduurzaam.nl/harderwijkindezon. Hier staan ook antwoorden op veel gestelde vragen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen