Dierenambulance Ermelo Harderwijk bestaat 25 jaar

Frits Sparnaaij heeft ter ere van het 25-jarig jubileum van de Dierenambulance een dag meegelopen met een shift. De werkzaamheden en de dingen waar de Dierenambulance Ermelo-Harderwijk dagelijks mee te maken krijgen, zijn in een mooie film samengevat.

Historie
De Dierenambulance Ermelo-Harderwijk is opgericht op 20 juli 1990. Dit gebeurde door toenmalig dierenarts B.J. Carrière. Na de nodige opstartproblemen is het inmiddels een organisatie die gesteund wordt door de gemeenten Ermelo en Harderwijk. Natuurlijk is er zonder de donaties vanuit het bedrijfsleven en inwoners van de beide gemeenten geen tot weinig bestaansrecht.
De dierenambulance geeft eerste hulp en vervoert gewonde (verkeersslachtoffers) en zieke dieren naar dierenarts, dierenziekenhuis of opvangcentra.

Diensten
De dierenambulance verleent hulp bij acute noodsituaties waar dieren bij betrokken zijn, zoals aanrijdingen en branden of helpt bij dieren die in onhandige situaties terecht zijn gekomen, zoals vogels in de schoorsteen, watervogels met haakjes in hun bek door achtergelaten vistuig. De dierenambulance vervoert uw huisdier naar de dierenarts, indien u hier door omstandigheden zelf niet toe in staat bent en haalt het dier na behandeling weer op bij de dierenarts.

De dierenambulance haalt na meldingen (op 06 – 55 79 78 50) gewonde, gevonden en overleden dieren op, registreert deze waar nodig en zorgt voor een juiste afhandeling.

Als uw geliefde huisdier is overleden, dan kunt u ook de dierenambulance bellen. Wij zorgen dat uw overleden huisdier bij uw thuis of bij de dierenarts wordt opgehaald om geheel volgens uw wens te laten cremeren in een huisdierencrematorium (Majesta Swifterbant), begraven op een dierenbegraafplaats of de goedkoopste manier aanbieden voor massa crematie. De dierenambulance begeleidt en adviseert u bij het nemen van een juiste beslissing.

De dierenambulance verhuurt vangkooien voor zwerfkatten en vervoert gevangen zwerfkatten naar het asiel.

De dierenambulance geeft educatie en voorlichting aan kinderen, scholen en ook volwassenen.

Prijzen:
• Ritprijs: slechts € 17,50 (voor Nunspeet € 20,00)
• Halen en brengen € 20,00 (voor Nunspeet € 22,50)
• Ritten tussen 20.00 uur en 08.00 uur € 25,00
• Ritten buiten ons werkgebied in overleg met het bestuur
• Ritprijs Crematorium (excl. kosten crematorium)  € 30,00
• Huurprijs vangkooi  € 12,50 (borg € 12,50)

Donateurs van de Dierenambulance ontvangen een interessante korting op genoemde prijzen van € 5,50. U bent al donateur voor € 12,50 per jaar.

De Dierenambulance: Noodhulp voor de dieren.
Dagelijks bereikbaar van 08.00 uur tot 20.00 uur op 06 – 55 79 78 50
Na deze uren zijn er noodnummers actief.

http://dierenambulance-eh.nl/telefoonnummers/

http://dierenambulance-eh.nl/donateur-worden/

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen