Burgemeester van Schaik weggeroepen uit raadsvergadering

Foto: ©HNN

Ongeveer 20 Turken, waarvan de meeste behoren bij de Turkse moskee Mehmet Akif Ersoy, hebben er donderdagavond voor gezorgd dat de gemeenteraadsvergadering zo’n 30 minuten geschorst is geweest. Ahmet Nazligul voerde de groep aan. Nazligul is de voorzitter van de Turkse moskee.

Burgemeester schorst raadsvergadering

De burgemeester werd weggeroepen omdat Nazligul een direct optreden van burgemeester van Schaik eiste. De groep wil dat hij een Turkse man onder dwang laat opnemen in een gesloten psychiatrische inrichting. Dit zou voor bescherming van de man zelf moeten zijn. De groep zegt niet in te kunnen staan voor hun eigen optreden. De kans is groot dat men de man binnenkort wat aan doet. De man, zelf Turk, is al een tijdje bezig met een hetze tegen de Turkse gemeenschap. Nadat voorzitter Nazligul hem, vanwege ordeverstoring en lastig vallen, de toegang tot moskee heeft ontzegd, is het gedrag van de man erger geworden.

Maat is vol

Afgelopen dinsdag heeft de man Nazligul achtervolgd en geprobeerd aan te rijden. Ook heeft de man hem afgelopen week aangevallen en geprobeerd in elkaar te slaan. Tegen de man is al een aantal keer aangifte gedaan en de man is ook al een aantal keer opgepakt. Na een kort verblijf in het politiebureau en het ontvangen van een procesverbaal wordt de man daarna weer vrijgelaten. De groep Turken wil met de actie bij het stadhuis duidelijk maken dat de burgemeester en politie nu actie moeten ondernemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen