Orgelconcerten in Harderwijk beginnen op 6 juli

Foto: ©orgelconcerten

Op donderdag 6 juli  zal de Amsterdamse organist Jos van der Kooy het eerste orgelconcert geven in de zomerserie op het Bätz-orgel van de Grote Kerk. En dat is het begin van wat weer een boeiende en zeer afwisselende concertserie beloofd te worden met organisten van grote faam in Nederland en daarbuiten.

Thema orgelconcerten

De rode draad in de programma’s is, 500 jaar na de reformatie, Maarten Luther die zelf vele liederen maakte en vaak ook van een melodie voorzag. Talrijke componisten hebben bewerkingen gemaakt van die koralen zoals Bach, Buxtehude, Böhm, Mendelssohn en vele anderen. In elk concert zal daar iets van te horen zijn. Maar ook van heel andere stukken, zowel oude als nieuwe muziek. Ook dit jaar zijn Nederlandse componisten weer goed vertegenwoordigd: Sweelinck, Andriessen, De Klerk, Jan Zwart, Peter van Anrooy en Bert Matter bijvoorbeeld.

Programmering

Het programma voor dit jaar ziet er als volgt uit: 6 juli Jos van der Kooy; 13 juli: Arjen Leistra (Schiedam); 20 juli: Vincent van Laar; 27 juli: Bert en Anna den Hertog-Karpenko (ook vierhandig orgelspel); 3 augustus: Sietze de Vries; 10 augustus: Willeke Smits; 17 augustus: Gonny van der Maten (in memoriam: Hendrik Andriessen en Albert de Klerk).

Meer informatie

Het slotconcert wordt ook dit jaar weer gegeven door onze eigen Jaap Zwart. De aanvang van de concerten is 20.15 uur; toegang kost € 7,50 (65+: € 6,-) Meer informatie: www.harderwijk-orgel.nl of facebook: Harderwijk Bätz-orgel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen