Opening Garagebox 49 P.C. Boutenslaan Stadsdennen Harderwijk

Foto: ©HNN

Het laat zich het beste omschrijven als een mini-wijkzaal. De garagebox 49 aan de P.C. Boutenslaan is vandaag met een klein feestje heropend voor de buurt. De garage is eigendom van UWOON en het buurtteam Schrijverswijk/P.C. Boutenslaan is de huurder van de box.

Activiteiten voor hele buurt

Harrie Steengraver van het buurtteam: “We huren de garagebox al een aantal jaar van UWOON. De bedoeling was om hier een gemeenschappelijke ruimte te maken voor de buurt. Dit is helaas nooit echt van de grond gekomen. Nu was het tijd om met het buurtteam hier op te focussen. Zodat de kinderen hier kunnen knutselen en spelen. Ook hebben we jaarlijkse activiteiten met de buurt. Zoals het paaseieren zoeken en een bezoek van Sinterklaas. Ouderen kunnen hier een kaartje leggen en een groep Turkse buren gaat wekelijks een thee-uurtje houden.”

opening

Opening

Het is een drukte van vrijwilligers woensdagmiddag 5 juli. Allemaal dragen ze hun steentje bij, of hebben ze hulp geboden aan de vernieuwing van de wijkgaragebox. Samen met Co Schaftenaar, wijkbeheerder bij UWOON, ontstond het idee om het bestaan van de garagebox weer nieuw leven in te blazen. Het buurtteam heeft de handen ineengeslagen en heeft de box zo ingericht dat voornamelijk de jongeren uit de buurt er kunnen vertoeven. Steengraver: “Het is er voor de jongeren. Dat is de doelstelling. Op woensdagmiddag kunnen deze hier terecht. Er worden dan verschillende activiteiten georganiseerd. En voor de rest staat de box leeg. Vrij voor activiteiten. Er komt een lijst te hangen met de gereserveerde tijden zodat iedereen uit de buurt die wat gemeenschappelijks wil organiseren van de buurtbox gebruik kan maken.”

Buurtteam is de beheerder

Het buurtteam is de beheerder van de garagebox. De box is niet te huur en alleen te gebruiken onder voorwaarden van het volgen van de huisregels. Zo mag er onder andere geen alcohol worden geschonken en er mag niet worden gerookt. Buurtbewoners konden vandaag nog een flyer inleveren. Hierop konden zij een suggestie voor de naam van de buurtbox doen. De naam en winnaar wordt deze week bekend gemaakt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen