Overwinning van 2-0 op hoofdklasser VV Gemert

Van klasseverschil tussen hoofdklasser Gemert en 3de divisionist VVOG was in de eerste helft niets te bespeuren. De gasten uit Gemert begonnen fel aan de wedstrijd. Het verplichtte VVOG mee te gaan in de strijd. Dit resulteerde in een mooie overwinning. Door Hans Janssen.

Snelle kaart

Na 8 minuten had Carlos David al de eerste gele kaart te pakken. VVOG speelde in een samenstelling waar de onderlinge afstemming zeker nog niet optimaal was. De altijd in beweging zijnde spits Frank Hol werd zelden op de juiste wijze bediend. De afstand tussen 10 en 9 was vaak veel te groot. Dat zou pas in de tweede helft door enkele omzettingen een stuk beter worden.

Na een kwartier

In de 16de minuut was er het eerste gevaar van de kant van VVOG. Een verdwaalde voorzet van Wilko Braam belandde op de lat. Veel doelrijpe kansen wisten de beide teams zich niet te creëren in de eerste helft. Gemert had kort voor de rust nog de grootste. Met een geweldige reflex wist Frans Koornberg VVOG voor een achterstand te behouden door het schot van dichtbij van spits Ron Jansen uit de hoek te halen.

Direct na rust

Meteen na rust was het eerst nog Gemert dat met een kopbal gevaar stichtte. Kort daarop wist Wilko Braam Frank Hol weg te steken maar de uitlopende doelman keerde zijn inzet. De terugspringende bal belandde voor de voeten van Oussama Labari die voor een behoorlijk leeg doel hard naast schoot terwijl een beheerst geplaatste schuiver kansrijker zou zijn geweest.

VVOG langzaamaan de sterkere

Er ontspon zich een aantrekkelijker schouwspel, waarin VVOG gaandeweg de bovenliggende partij werd. Frank Hol was dichtbij de openingstreffer na een goede actie van Oussama Labari, maar hij werd gestuit door de doelman van Gemert. In de 56ste minuut was het dan toch raak. Een vrije trap van Oussama Labari wist de ijverige Jeffrey Arends keurig binnen te knikken (een lang verborgen gehouden kwaliteit van de druistige snelle buitenspeler), 1-0. VVOG nam het heft definitief in handen en in de 69ste minuut was het weer raak. Oussama Labari’s schot werd van richting veranderd en belandde op de paal. Spits Frank Hol was er als de kippen bij om de terugspringende bal in het doel te werken, 2-0.

Overwinning niet meer in gevaar

In de laatste 20 minuten kwam de voorsprong nooit meer in gevaar. De verdediging gaf helemaal niks weg (de weer van zijn blessure herstelde Tim Muller kwam de laatste 25 minuten ook nog een handje helpen). De wekelijks uitblinkende Wesley de Klein vrat zijn zoveelste kilometer op het heersende middenveld, waar Wilko Braam in een meer verdedigende rol en Jeffrey Snijders in een meer aanvallende rol (later Tijmen van Straten) beter tot hun recht kwamen. VVOG bleek conditioneel iets verder te zijn dan hoofdklasser Gemert en speelde de wedstrijd geconcentreerd en op routine uit.

Dinsdag naar Barendrecht

Aanstaande dinsdagavond wacht in Barendrecht de gelijknamige 2de divisionist in de 2de voorronde voor de KNVB Beker.