‘Maakt hóe je honden opvoedt, uit?’ Wageningen Universiteit onderzoekt

Foto: Pxhere

Jaarlijks gaan er meer dan tienduizend honden naar het asiel in Nederland. Dat moet en kán anders…jij kunt daarbij helpen!

Door het invullen van onderstaande enquête draag je bij aan het onderzoek van Wageningen University & Research naar de relatie tussen honden en hun eigenaar.

Je antwoorden helpen te voorkomen dat mensen honden wegdoen of dat dieren een dichte deur treffen wanneer ze zorg nodig hebben.

Eigen kijk

Iedereen heeft een eigen kijk op zijn hond. Iedereen heeft een eigen stijl van opvoeden. Wageningen University & Research onderzoekt daarom of de manier waarop eigenaren naar hun huisdier kijken van invloed is op het dier zelf en de relatie tussen dier en eigenaar.

Met deze kennis komen ze tot een beter inzicht hoe mens en dier optimaal kunnen samenleven. Vorig jaar deed Wageningen University & Research al onderzoek naar hondeneigenaren met kinderen. Toen werd gekeken of opvoeding van kind en hond vergelijkbaar is en in welke mate.

Dit jaar onderzoekt WUR de gevonden ‘opvoedstijlen’ nader, ook onder hondeneigenaren zonder kinderen. Draag je de zorg voor een hond die u vanaf pups af aan heeft (jonger dan 16 weken)? Dan nodigen zij je van harte uit deel te nemen aan het onderzoek:

5 Minuten van je tijd gevraagd

Het invullen van de korte vragenlijst duurt 5 minuten, de lange ongeveer 15-20 minuten. Ze adviseren de enquête in te vullen op een gewone computer, niet op een tablet, vanwege de grootte ervan (laadtijd kan op een tablet leiden tot verlies van de ingevoerde gegevens).

Je vindt het onderzoek en de vragen hier

Onder de deelnemers die de hele vragenlijst invullen, worden twee cadeaubonnen verloot. Verspreiding van de link naar bekenden, met een hond, steunt het onderzoek.

Iedereen wordt bij voorbaat hartelijk bedankt voor het meedoen en doorsturen van dit bericht!

Bron: Wageningen Universiteit