Nieuwbouw Dries van den Berg wordt multifunctioneel

Foto: ©HNN

Het startsein voor de nieuwbouw is afgelopen vrijdag gegeven. Aan de Stephensonstraat verschijnt over enkele maanden het nieuwe pand van Dries en Peter van den Berg. Er verschijnt een multifunctioneel pand met viswinkel,  een rokerij, een restaurant en een museum.

Bijna 20 jaar terug

De 1e brief van de gemeente over het verdwijnen van  de huidige winkel ontving van den Berg in 1998. De eerste plannen voor de nieuwbouw van van den Berg kwamen zo’n 13 jaar geleden. De laatste 8 jaar werd het serieus. Peter: “We zijn enorm blij dat we na 8 jaar discussiëren dan nu eindelijk kunnen gaan beginnen.” Het pand komt op het terrein tegenover Dijkman en AIC. Schuin tegenover Leen Bakker. De 12 meter hoge schoorsteen kijkt op de N302 neer en zal van ver te zien zijn. Ook hebben de twee een andere eyecatcher bij het pand in gedachten. Ze hebben een botter gekocht en deze wordt  voor het pand geplaatst. Omgebouwd als speeltoestel.

Nieuwbouw wordt beleving

Peter: “Mensen moeten bij slecht weer langere tijd bij ons terecht kunnen. Een bezoek kan dan echt een beleving worden. Zo was het behouden van de rokerij was voor ons echt een must. Op de nieuwe plek komen al onze werkzaamheden goed samen. Mensen kunnen een visje eten, kijken hoe er gerookt wordt en een rondje door het museum lopen.”

Openingshandeling

Dries en Peter stapten samen op de shovel om de eerste handeling te verrichten. De onthulling van het bouwbord deed Dries met zijn kleindochters en Peter met zijn vrouw. Vanwege het slechte weer werd de rest van de openingshandeling voortgezet in het huidige pand en werden door Dries en Peter de plannen en tekeningen gepresenteerd.

Verschillende dingen

Peter: “In onze winkel krijgen klanten lekker de ruimte. Een ruimte samen met de eters. Want we maken er ook een restaurant van. Een restaurant was een veelgehoord antwoord op de vraag aan onze gasten wat zij misten. En eigenlijk vinden we dat zelf ook wel heel erg leuk. Gewoon een stuk of 10 simpele gerechten, plateservice. Niet zo hoogstaand als het Nonnetje, de Basiliek of De Boterlap, maar wel goed en lekker. De winkelopzet zal weinig veranderen, het wordt alleen groter en nieuwer. Voor het museum hebben we de expertise van Corien van der Meulen van het Stadsmuseum ingeschakeld. Dries zal zich ook gaan bezighouden met demo’s en workshops.”

Zomer 2018

Peter: “De tekeningen en plannen zijn ontworpen door de Harderwijker architect Victor Schölvinck. Het begin is er en we zijn erg trots op het resultaat dat er nu al staat en kunnen niet wachten tot we kunnen starten. Als alles voorspoedig verloopt, kunnen we voor de  zomer van 2018 de deuren openen.”

Fotoserie

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen