Geboortezorgmarkt met presentatie nieuwe website

Foto: Gemeente Harderwijk

Er liepen een honderden belangstellenden rond bij Sint Jansdal. Tijdens de Geboortezorgmarkt afgelopen zaterdag 9 september. Veel zwangeren en ook flink wat ‘gewoon-nieuwsgierige’ bezoekers.

Het Verloskundig Samenwerkings Verband

Het Verloskundig Samenwerkings Verband bestaat uit verloskundigen van de Noordwest-Veluwe en omstreken, de gynaecologen en klinisch verloskundigen van ziekenhuis St Jansdal en kraamzorgorganisaties. Zij ontwikkelden www.zorgdiebevalt.nl, een website die de samenwerking nog beter zal ondersteunen. Er wordt al een aantal jaren samengewerkt en dat wordt nu meer versterkt.

Opening geboortezorgmarkt

De markt werd geopend door het bestuur van het VSV, samen met wethouder Zorg en Welzijn Gert Jan van Noort en trainer en coach Radmilo Soda. De laatste gaf een workshop tijdens de markt. Zo was er speelgoed te koop, werden zwangere buiken beschilderd of gefotografeerd. Er was een hoop informatie te verkrijgen, van Moeders voor Moeders tot kinderdagverblijf. Je kon er informatie in winnen over babyproducten en –accessoires. Er was info over eten (voor de baby en voor mama). Ook werden er door het Moeder- en Kindcentrum rondleidingen gegeven en konden er echo’s worden laten gemaakt door EchoNOP.

Reacties