Veroordeeld wegens belediging van kankerpatiënt

Foto: Pixabay

De 44-jarige J.B. uit Hierden is veroordeeld tot het betalen van een boete van €250. Hij krijgt dit omdat de politierechter hem schuldig vindt aan het uiten van beledigingen.

Schelden met kanker

B. was op reis geweest naar Sri Lanka en toen hij weer in Nederland arriveerde, was er geld van zijn rekening afgehaald. De verantwoordelijk hiervoor ontving emails van B. Hierin wenste hij de man dood, vond hij de man een hufter en een kankerfreak. Het slachtoffer lijdt aan kanker en vond de beledigingen zo heftig dat hij besloot aangifte te doen.

Voorwaardelijk

B. woont inmiddels op een camping nadat hij een tijd dakloos is geweest. Financieel gezien is zijn situatie niet rooskleurig. De raadsvrouw van B. stelde daarom voor de boete van €300 voorwaardelijk te maken. B. was zelf niet op de zitting aanwezig.

Serieus

De politierechter nam de eis van de officier niet in z’n geheel over. De straf werd naar beneden bijgesteld naar €250. B. beledigde met de ziekte kanker en dat wordt nu eenmaal streng gestraft en het feit dat er meerdere mails over langere periode zijn verstuurd, telde ook mee.

Reacties