Minne Veldman geeft donderdagavond orgelconcert Grote Kerk

Foto: Luuk Bruinink

Minne Veldman donderdagavond 21 september 2017 achter de klavieren van het Bätz orgel in de Grote Kerk van Harderwijk.

Minne Veldman

Minne Veldman (1980) ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle, waar hij hoofdvak Orgel studeerde bij Harm Jansen. Hij geeft dit jaar zo’n 45 orgelconcerten door heel Nederland. Van zijn orgelspel verschenen acht solo-CD’s, opgenomen op orgels in Harlingen, Bolsward, Kampen, Hasselt, Amersfoort, Den Haag en Vollenhove.

Muziek

Later dit jaar zal weer een nieuwe solo-CD verschijnen, samen met een samenzang-CD, beide opgenomen in de Bovenkerk te Kampen. Als kerkorganist is Minne Veldman sinds 1998 verbonden aan de Rehobothkerk te Urk. Daarnaast geeft hij orgelles en is hij als dirigent werkzaam bij een mannenkoor, drie gemengde koren en een kinderkoor. Hij schrijft veel koormuziek, orgelmuziek en andere instrumentale muziek. Van zijn hand verscheen voor orgel een serie koraalbewerkingen (inmiddels 15 delen), een oud-Hollandse rapsodie “Oranje Boven!” en enkele bundels met orgeltranscripties van populaire klassieke muziek.

Programma

Het programma welke Minne Veldman ten gehore zal brengen heeft een heel uiteenlopend karakter. De avond wordt geopend met een psalmbewerking en een leidbewerking van Jan Zwart, aansluitend werken van o.o. Pachabel, Bach, Krebs, Grison, Kee Claussman zal het een gevarieerd programma worden welke wordt afgesloten met een compositie van de organist zelf.

Agenda informatie

Locatie Grote Kerk
Kerkplein 2 te Harderwijk
Tijd: 20.00 uur
Kerk open 19.30 uur
Vrij parkeren op kerkplein naast de kerk.
Programma op de website http://harderwijk-orgel.nl/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen