Verbetering in acceptatie LHBT begint bij voorlichting

Foto: Pixabay

VVD Harderwijk-Hierden heeft samen met D66, Stadspartij Harderwijk Anders en CDA tijdens de raadsvergadering van 14 september een motie ingediend om prioriteit te geven aan het verbeteren van de positie van LHBT leerlingen op scholen.

Lastig

Dit naar aanleiding van de Gezondheidsnota 2018-2022 waaruit blijkt dat de sociale veiligheid van LHBT leerlingen een aandachtspunt blijft. Jongeren vinden het lastig om voor hun seksuele voorkeur uit te komen bij leeftijdsgenoten, zo bleek uit onderzoek van Movisie.

Verbetering veiliger voelen

Wat VVD raadslid Menno Doppenberg betreft zou iedereen op school uit moeten kunnen komen voor zijn of haar eigen seksuele voorkeur, zonder hierbij angst te hebben buiten de groep te vallen. “Wat de VVD betreft, is het in 2017 ondenkbaar dat er nog jongeren zijn die in deze tijd niet durven uit te komen voor hun eigen seksuele voorkeur. Daarom is het noodzakelijk met goede voorlichting jongeren bewust te maken van LHBT en zo de verdraagzaamheid voor seksuele diversiteit te bevorderen, waardoor LHBT leerlingen zich veiliger voelen,” aldus Doppenberg. De motie werd unaniem aangenomen door de gemeenteraad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen