VVOG blijft koploper na “gestolen” zege op Jong Volendam

Het was vanmiddag voor de koploper wederom buffelen, strijden, tegenhouden, bal-afpakken en inleveren, heel veel zweten en en af en toe een plaagstootje uitdelen. VVOG trof opnieuw een tegenstander die grote delen van de wedstrijd balbezit had. Door Hans Janssen.

5x de nul

Maar zoals in alle voorgaande wedstrijden werd het gat in de granieten verdediging van VVOG niet gevonden. Ook vanmiddag werd voor de 5de keer de nul gehouden. Daarbij moet wel aangetekend worden dat er in de laatste fase van de wedstrijd een plaatsje voor Vrouwe Fortuna was ingeruimd in de groen-witte defensie. Zij zorgde er persoonlijk voor dat vlak voor tijd de Volendamse lob over de uitlopende Frans Koornberg op de paal belandde. En zoals zo vaak gebeurt, als je hem zelf niet maakt doet de tegenstander en in dit geval VVOG het wel. Al was het op het nippertje, in de allerlaatste minuut!

Start rustig aan

Het begon allemaal wat aftastend. Jong Volendam trok na een kwartiertje het initiatief naar zich toe en had in het verdere verloop van de wedstrijd het betere van het spel. Tot echt doelrijpe kansen kwamen de wijdbroeken (viel overigens wel mee) nauwelijks. In de 18de minuut een kopbal uit een vrije trap die net naast verdween. In de 21ste minuut een schot na een afvallende bal die op de zijkant van de kruising belandde.

Aanvallers zijn er ook

Van de aanval van VVOG vernamen we pas echt iets in de 37ste minuut. De goed doorgaande Frank Hol bereikte Guido de Graaf met een voorzet. Maar tot een doeltreffende kopbal kwam het niet. De eerste helft was voor Jong Volendam dat op slag van rust zich nog een grote kans creëerde uit een corner, maar de trekker werd niet overgehaald, waardoor de rust werd gehaald zonder goals.

VVOG speelt vooruit

In het eerste gedeelte van de tweede helft werd door een paar omzettingen Volendam wat verder van de goal gehouden. Desmond Sturing ging spelen op de plaats van de geblesseerd geraakte Roelof de Groot (lies) en Sam Doeve kwam het middenveld versterken. VVOG vertoonde zich nu wat meer op de helft van Jong Volendam. Zo ontstond er een goede mogelijkheid voor Frank Hol na een prima combinatie tussen Sam Doeve, Pernelly Biya en Wesley de Klein. Zijn doelpoging eindigde echter in de handen van de keeper van Volendam. Toch waren de doelpogingen van VVOG schaars.

Jong Volendam

Jong Volendam trok in het verdere verloop van de tweede helft het initiatief weer naar zich toe. Gelukkig was de roze panter ook vanmiddag uiterst waakzaam. Als er eens een Volendamse aanvaller door de verdediging glipte voorkwam Frans Koornberg erger zoals uitlopend in de 69ste minuut. VVOG kreeg nooit de druk erop bij Jong Volendam. Het was voornamelijk; achter de bal aan, onderscheppen en na een haastige poging om tot een lopende combinatie te komen, toch weer inleveren geblazen. Het hielp ook al niet mee, dat de veldbezetting uiterst matig verzorgd was.

Bijna van de nul af

Een kwartier voor tijd leek de eerste tegentreffer van dit seizoen een feit. Op randje buitenspel vertrok een aanvaller van Jong Volendam alleen richting Frans Koornberg. Met een fraaie boogbal passeerde hij hem, maar Vrouwe Fortuna had dit keer geen engeltje op de lat maar op de paal geposteerd en die hield de Harderwijkse nul. Vrouwe Fortuna kreeg er blijkbaar schik in. Ze was zo vriendelijk tegen iedere verhouding niet 1 maar 3 punten in Harderwijk te bezorgen. In de 91ste minuut werd een prachtige voorzet van Jeffrey Snijders steenhard binnengekopt door Pernelly Biya (1-0). Misschien was dat het geluk van de koploper met die steengoeie verdediging.