Gemarkeerde fietsen worden deze week verwijderd door gemeente

Foto: Pixabay

Aanstaande woensdag worden er in de binnenstad van Harderwijk weer gemarkeerde fietsen opgeruimd. De zogenaamde weesfietsen, fietsen die al tijden onaangeroerd op dezelfde plek staan, worden door Team Handhaving van de gemeente opgehaald.

Rondom Vischmarkt

De straten rondom de Vischmarkt en de Vischmarkt zelf zullen worden ontdaan van de fietsen. Niet alle fietsen worden verwijderd. Bewoners van de Vischmarkt, Kaatsbaan, Kapelsteeg, Nonnenstraat en Keizerstraat hebben een brief ontvangen om hun fiets woensdag op eigen terrein te stallen. De overige gemarkeerde fietsen zullen die dag weggehaald worden.

Gemarkeerde fietsen

De wijkboa’s hebben gewapend met krijt de afgelopen weken een aantal fietsen gemarkeerd. Door het plaatsen van een krijtstreep op de band en de fiets te fotograferen, kan worden gecontroleerd of de fiets tot de “ophaalcategorie” behoort. De meeste fietsen zijn fietswrakken. Zonder zadel of ketting, met een lekker band of krom wiel. De opgehaalde fietsen worden nog 3 maanden in  bewaring gehouden op de gemeentewerf.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen