Koornberg moet eerste tegengoal seizoen incasseren

VVOG, koploper in de 3 divisie, krijgt ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht op bezoek. De ploeg komt net als VVOG voor het 2e seizoen achter elkaar uit in de 3e divisie en had vorig jaar een buitengewoon goed seizoen. Dit jaar heeft het team wat moeite om op gang te komen. VVOG daarentegen is de trotse ongeslagen koploper na 5 wedstrijden.

Volop in de aanval

De bezoekers willen hun stand in de ranglijst verbeteren. Zoveel is in het eerste kwartier wel duidelijk. In de 2e minuut weet het team uit Hendrik-Ido-Ambacht een gevaarlijk schot net over de lat te produceren en zijn de meeste aanvalskansen van de kant van de bezoekers. In de 19e minuut is het VVOG-er Pernelly Biya die gevaarlijk uit de counter komt. Zijn voorzet wordt door de verdediging van ASWH weggewerkt. Een paar minuten later is het Wilko Braam die een schot afvuurt richting de ASWH-goal. Ook deze inzet wordt gekeerd. De eerste helft heeft verder aan beide kanten wat mooie kansen en is voor de bezoekers en volgers een leuke wedstrijd om te bekijken. In de 41e minuut beloont ASWH zichzelf voor het voetballen met een goal. Na een combinatie weet Yildirim de 0-1 op het scorebord te zetten. Keeper Koornberg is dit seizoen na 491 minuten voetballen van de 0 af.

Druk op voeren

VVOG wil van de achterstand af. De druk op het goal van ASWH wordt flink opgevoerd. Na een ruime 20 minuten voetballen in de 2e helft wordt dit beloond. Guido de Graaf scoort met het hoofd de gelijkmaker. De tweede helft is VVOG duidelijk de betere van de twee, maar meer dan een gelijkspel zit er voor de ploeg van Hans van Arum niet in.