Glijbaan dit jaar niet bij Harderwijk Op IJs

Foto: Harderwijk Op IJs

Ieder jaar is het zo rond oktober dat er sponsorgelden moeten worden binnen geharkt.

Niet makkelijk

Met nog zo’n dik vijftig dagen te gaan, is de 11e editie van Harderwijk op IJs weer in zicht. De bestuursleden van de stichting moeten vooraf kunnen bepalen wat er allemaal mogelijk is, daarom is de financiële hulp van sponsoren een belangrijk onderdeel van de ijsbaan. Net als de vele vrijwilligers die zorgen dat het bestaan van de ijsbaan soepel verloopt. Ieder jaar komt het realiseren van de kunstijsbaan in de binnenstad van Harderwijk maar moeizaam op gang. “Elk jaar is het binnenhalen van sponsorgelden één van de meest lastige taken. Dat is dit jaar niet anders,” vertelt voorzitter Jennifer Rietveld.

Geen glijbaan in Hortuspark

Op dit moment is er nog altijd onvoldoende financiering om zowel de ijsbaan als de glijbaan te realiseren. Nog een maandje heeft de stichting nodig om een beslissing te maken over het laten doorgaan van Harderwijk Op IJs. Om die reden heeft het bestuur van stichting Harderwijk op IJs helaas moeten besluiten om dit jaar definitief geen glijbaan in het Hortuspark neer te leggen tijdens de kerstvakantie. “We hebben onvoldoende sponsorgeld op kunnen halen om de ijsbaan én de glijbaan te realiseren,” aldus de voorzitter. Rietveld vervolgt: “Alleen de ijsbaan heeft nog altijd 22.000 euro nodig om alle kosten te kunnen betalen. We gaan er van uit dat we dat nog wel bij elkaar krijgen, maar het is zeker nog geen gelopen race. De gelden voor de glijbaan gaan we sowieso niet halen, vandaar dit zware besluit.”

Sponsor worden?

Vorig jaar bestond de ijsbaan 10 jaar en verliep het acquireren van sponsorgeld in verhouding best makkelijk. Dit jaar mist de organisatie nog een heleboel sponsorformulieren. “Kortom, Harderwijk op IJs staat te springen om sponsoren en donaties. Dus wanneer je de ijsbaan een warm hart toedraagt, help dan met de laatste loodjes en mail naar [email protected] en de stichting heet je van harte welkom als sponsor.”

Informatie en agenda Harderwijk op IJs

Alle informatie van de ijsbaan en het sponsoren ervan vind je uiteraard op de website. www.harderwijkopijs.nl

'

Reacties

article
89168
Ijsbaan zelf ook twijfelgeval
Ieder jaar is het zo rond oktober dat er sponsorgelden moeten worden binnen geharkt. Niet
https://harderwijk.nieuws.nl/nieuws/89168/glijbaan-niet-dit-jaar/
2017-10-03T15:24:49+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/138/2016/12/18115229/Hortuspark-Glijbaan-Harderwijk-Op-IJs.jpg
glijbaan, harderwijk agenda, harderwijk nieuws, harderwijk op ijs, hortuspark, sponsor
Agenda, Nieuws