Klapper van de avond voor politieteam Veluwe-West

Foto: FB Jurion Veenstra

Het horecateam Politie Veluwe-West deed weer verslag van de gebeurtenissen afgelopen nacht. Wijkagent Jurion Veenstra vermeldde verschillende incidenten met de klap op de vuurpijl aan het einde van de dienst.

Geluidsoverlast

Als eerste gingen de agenten af op een melding geluidsoverlast op de Waltorenstraat. Hier zou een groep jongeren voor verantwoordelijk zijn. Toen de agenten arriveerden troffen zij niemand aan. Onderweg reden ze langs de Rabbistraat en daar troffen ze alcohol nuttigende jeugd aan. Ook gooiden ze afval op de grond. De agenten schreven 2 keer proces verbaal uit.

Mishandeling

Een melding van mishandeling aan de Flevoweg kon niet hard worden gemaakt na een kort onderzoek. Een stapper was na vervelend gedrag door medewerkers Harders Plaza uitgezet en hij vond dat dit te hardhandig was gegaan.

Afval

In het park grenzend aan het Hoge Pad, het Friesegrachtpark, troffen de agenten tijdens een rondje hangplekken een hoop rotzooi aan. Volgens Jurion Veenstra: ”Asociaal! En dan vindt de jeugd het raar dat ze weggestuurd worden of dat er überhaupt gegevens genoteerd worden.”

Excuses aanbieden

Één van de gasten uit een café in Harderwijk was het oneens met de hoogte van zijn rekening. Hij werd na het betalen van het bedrag de zaak uitgezet door een portier. Hij bespuugde de portier en hij ging tegen de gevel staan plassen. Hierop werd politie ingeseind en de agenten konden een proces verbaal uitschrijven voor wildplassen. De man mocht ook zijn excuses aan de portier aan gaan bieden. De boete voor wildplassen is €149 exclusief €9 administratiekosten. Zo wordt de avond voor deze persoon nog een stukje duurder.

Klapper van de avond

Tijdens de uitloop van de cafés en kroegen vond een mishandeling plaats waar meerdere personen bij betrokken waren. De agenten gebruikten pepperspray en de verdachte kon met de politiebike overmeesterd worden. Kort hierna werd een agent beledigd en mishandeld. Deze dader moest ook met geweld worden overmeesterd. De hondengeleider wordt ook genoemd. Dankzij de politiehond bleven omstanders op de gewenste afstand. Beide vechtersbazen sliepen in de politiecel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen