Seizoen voor karter Daniël Veenendaal eindigt met 3e plek

Foto: FB DV Karting

Het kartseizoen voor rijder Daniël Veenendaal is voorbij. Het was een bewogen seizoen waarbij halverwege het seizoen 2 wedstrijden niet kon worden gereden. Hierdoor was de laatste race vorig weekend een race voor de eer.

Doelstelling

De doelstelling voor dit seizoen werd vooraf aan het laatste raceweekend bijgesteld naar een beker mee naar huis nemen. Kortom, een dagprijs was waar het team DV Karting voor ging. Een reële doelstelling want het circuit Spa Francorchamps in België ligt Daniël wel. De vorige 2 seizoenen won hij ook prijzen op dit circuit.

Trainingen

Na de aankomst zaterdag leken de weersgoden zich aan hun voorspellingen te houden. Het zag er naar uit dat het een nat weekend zou gaan worden. De trainingen op zaterdag verliepen goed. Het asfalt was goed nat en coureur Daniël en monteur Michel hadden de auto goed onder controle. De dag van de wedstrijd was het weer nat. De afstelling van de kart van de dag ervoor kon dus worden blijven behouden. De snelheid zat er immers in. Tijdens de zondagtraining bleken de afstelling en het coureurschap van Daniël uitstekend te zijn. Want Daniël reed de eerste tijd in de trainingsheat.

Wedstrijddag

Hierna volgde de kwalificatie en tijdens deze heat waren er 2 rijders die iets harder hadden gereden. Na de kwalificatie zijn er 3 races in de klasse waar DV Karting in uitkomt. Het totaal van die drie races vormt je dagscore. In race 1 eindigde Daniël als 2e. In race 2 was Daniël als eerste uit de eerste bocht, maar kwam als 3e over de streep. Race 3 zorgde voor wat ophef in de eerste bocht. Het was erg nat in deze bocht en er volgde een scrimmage waarbij Daniël en een aantal karts betrokken waren. Daniël begon aan inhaalrace en kwam uiteindelijk op plaats 3 terug in de wedstrijd. Het uiteindelijke resultaat was een beker voor de 3e plek in de wedstrijd.

Seizoen 2017

Het afgelopen kartseizoen werd mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren:

Volgend jaar rijdt Daniël in kart met rotax motor met een otk chassis. Hij gaat uitkomen in een senior-klasse. Bij welke organisatie er gereden gaat worden, zal de komende weken duidelijk worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen